Hodaribuffet pikkujoulutwistillä
Kaupallisessa yhteistyössä Santa Maria
Pimenevät illat kääntää ajatukset tulevaan: pikkujoulukausi on pian täällä. Kemujen järjestäjä voi huokaista ja löysätä kiristävää pohdintapipoa, sillä kehitin kaupallisessa yhteistyössä Santa Mariankanssa ihan loistavan pikkujoulutwistillä terästetyn hodaribuffetin. Helpolla kokkauksella pöydässä on raikas ja sävykäs kattaus, jonka mauissa texmexiin yhdistyy pikkuinen joulu.
Juuri tässä syyslomien katveessa joulu alkaa aina huudella minun nimeä. Ensin ääntä tuskin kuulee, mutta marraskuun pimeyden pudotessa syliin huhuilua ei voi olla kuulematta. Ensimmäisenä joulu näkyy keittiössä. Ei niinkään pipareina tai torttuina vaan joulusina mausteina. Kanelia tupsahtaa vähän jokaiseen ruokaan – se muuten sopii hämmentävän hyvin todella moneen ruokaan. Välillä mukaan pääsee muitakin jouluisia makuja: neilikkaa, inkivääriä ja pomeranssinkuorta nyt ainakin. Ruoat maistuvat sopivasti pikku(isen) jouluisilta – oikeat jouluruoat ja -leivokset pääsevät siten oikeuksiinsa –, mutta mausteet saavat keittiöstä tulevat tuoksut kohdilleen.
Kun paistoin kanatäytettä ja jätin rintaleikkeet muhimaan uuniin matalaan lämpöön kauppareissun ajaksi, oli kotiin tullessa vastassa ihana tuoksukombo: kanelinen joulu ja omenapiirakka. Täydellisen mureaksi hautuneet rintaleikkeet maustoin reilusti nimen omaan kanalle suunnitellulla taco-mausteseoksella. Vieno kaneli ja omenamehu tekivät upean säväyksen texmex-kanan makuihin. Kana sopii loistavasti paitsi sämpylän tai patongin väliin myös tortilloiden täytteeksi. Kanan kuivumista ei kannata pelätä, vaikka paistoaika onkin pitkä, sillä omenamehussa kylpevä liha on mehevää ja maukasta.
Kanatäytteen lisäksi katoin hodaribuffettiin maailman helpoimman kasvistäytteen eli Santa Marian vege taco -mixistä ja valmiista tacokastikkeesta kattilassa haudutetun kuumahuuman, ripauksella kanelia maustetun tuoretomaattisalsan, hodariin ryhtiä tuovaa chipotlemajoneesin sekä salaattia ja mausteita. Kanan voi valmistaa hyvin edellisenä päivänä, jolloin hodaribuffetin loihtii pöytään varsin sutjakasti.
ARVONTA
Sitten seuraa ne parhaat uutiset. Kolmella teistä on mahdollisuus voittaa supermaukas Santa Maria -tuotepaketti. Kerro kommenttilaatikossa, mikä on sinun ykkösherkku joulun aikaan. Onko se jotain perinteistä vai revitteletkö uusilla yhdistelmillä? Kommentoi viimeistään 1.11.2017 niin olet mukana arvonnassa. Muista jättää kommenttiisi sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinut kiinni voiton osuessa kohdalle. Arvonnan säännöt löydät täältä.
Resepti
Hodaribuffet pikkujoulutwistillä
vähintään kuudelle
kanatäyte
4 kpl luullisia rintaleikkeitä (yhteensä noin 1 kg)
1 litra omenatuoremehua
1 tl suolaa
1/2 tl kanelia (Santa Maria)
1/2 –3/4 pussia Chicken Taco Spicemix -mausteseosta (Santa Maria)
paistolientä
kasvistäyte
1 pussi Vegetarian taco mix (Santa Maria)
1 purkki (350 g) Taco sauce (Santa Maria)
noin 1/2 dl vettä
(1 tl sokeria)
kanelinen tomaattisalsa
4 kypsää tomaattia
1 pieni valkosipulinkynsi
suolaa
ripaus sokeria
noin 1/4 tl kanelia (Santa Maria)
chipotle-majoneesi
2 dl majoneesia
noin 2 tl Chipotle-tahnaa (Santa Maria)
lisäksi
salaattia
Hot Dip -salsaa (Santa Maria)
kanelia
Kaupallisessa yhteistyössä Santa Maria
Tämä on helppo: englantilainen hedelmäkakku!
h_lammas[at]hotmail.com
Perinteiset herkut on kyllä niitä parhaita: kinkku, kalat, laatikot, makeat herkut… Kaikki uppoaa 🙂
annesavol (at) gmail.com
Jostain syystä mun jouluperinne on leipoa suolaisia pasteijoita, yleensä pinaatti-sipuli-fetatäytteellä, niitä sitten lämmittelen glögin kyytipojaksi illalla… ja aamupalaksi…:)
[email protected]
Tosi vaikea valita yhtä jouluherkkua…mutta ehkä kuiteski itsetehty saaristolaisleipä kun sitä saa niin harvoin 🙂
elinasarituulikki[at]gmail.com
Kalat ehdottomasti! �� essikimonen[at]gmail.com
Perinteiset: kinkku, laatikot, sienisalaatti, rosolli
Itse tykkään lisätä kalaa aina joulun lähestyessä ruokapöytään. Kalaa eri muodoissa. Tortillan välissä toimii hyvin lohi ja siihen itse tehty lime-kermaviilikastike,jossa tietysti hiukan mustapippuria. Myös perinteiset jouluruoat ovat mieleeni,mutta säästän ne mielummin jouluaattoon,jolloin ei vielä ole ehtinyt kyllästymään lanttulaatikkoon. merwii[at]hotmail.com
Kyllä se on riisipuuro. 🙂
sannamaria77 at gmail.com
Joulutortut! tiiakaroliina91[at]gmail.com
Rosolli on mun lemppari 🙂 Mukaan arvontaan.
nelliina(@)yahoo.com
Ykkösherkku on uunissa haudutettu riisipuuro kanelilla ja sokerilla. Muista jouluruoista en niin välitä, ja kinkkukaan ei maistu kasvisruokavalion myötä. Olen viettänyt jo monta joulua ilman varsinaisia jouluruokia, ja kokkaillut sen sijaan muuta hyvää fiiliksen mukaan, kuten palak paneeria, kikhernecurrya, kasvispastaa, lasagnea, pizzaa.. jolielaide00(at)gmail.com
Erilaiset laatikot, tykkään kokeilla joka vuosi jotain uutta 🙂
[email protected]
Joulutortut ja itsetehdyt silakkarullat, nam.
merja.laisalmi(at)fimnet.fi
Kyllä kinkku on kunkku! kukkaisunelmia[at]gmail.com
Joulutortut ja lanttulaatikko!
ruusumuumi(at)gmail.com
Riisipuuro tietenkin. 🙂
tt32232[at]gmail.com
Kinkku, porkkana- ja lanttulaatikko 🙂
heli.pahti[at]gmail.com
Riisipuuro 🙂
sinitiiainen[at]gmail.com
Äitin tekemät tortut 🙂
[email protected]
Graavilohi ja kinkku 🙂
matsalikka[at]gmail.com
Graavilohi on ykkönen. :p lamerinquecit[at]gmail.com
Bataattisoselaatikko ehdoton herkku!
kmyrskog[at]gmail.com
Joulutortut ovat aivan ehdottomasti ykkösenä! 🙂
sirkkulitm[at]gmail.com
Olen kylmien kalojen ystävä. Graavisiika, siikatartar, lohimousse, pastrami…nam. Suklaata unohtamatta 🙂
humppalulla (at) gmail.com
Äidin tekemä lanttulaatikko on ihan parasta! Ja lapsen kanssa tehdyt piparit. Jouluni on mauiltaan hyvin perinteinen.
[email protected]
Kinkku kuuluu jouluun ja samoin myös makeat herkut joita kuluu aivan liian paljon mutta kerran vain joulu on.
karhuoja[at]gmail.com
Joulu huutelee minunkin nimeäni ja nyt kuntuli kivasti luntakin se ei jätä rauhaan. Olen jouluhörhö!Meillä on 7 muksua ja sieltä tulee tarkat vaatimukset. Sinappikorppujauho hunnutettu kinkku , lanttulaatikko ja omatekoset lihapullat!! Ai että mutta on hyvää…kotikaljaa en ole 15 vuoteen saanut onnistumaan vaikka kuinka yritän. Onneks on kauppa pelastamassa 🙂
bikkenpilttuu at hotmail.com
Joulukinkku! [email protected]
Joulunajan ykkösherkkuni ovat kinkku, joulutortut ja riisipuuro 🙂
netteri[at]gmail.com
Kaikki kalapöydän antimet; graavattu lohi, kylmäsavustettu lohi, lohisalaatti, savustettu siika… Nam 🙂
ellijapii[at]gmail.com
Kinkku, perinteinen harmaasuolattu! t. Johanna
mutter(at) suomi24.fi
Riisipuuro. Sekemetelisopan maustamisen kanssa voi vähän revitellä:)
[email protected]
Kylmäsavulohihyytelö,erilaiset sillit,luumukermahyytelö….
[email protected]
Olen hulluna glögiin!
xevex82(at)gmail.com
Imelletty perunalaatikko ja joulukinkku on pettämätön yhdistelmä, toimii joka vuosi <3
arromanninen(at)gmail.com
Riisipuuro on ikisuosikki!
mykramilla(at)gmail.com
Lanttulaatikko.
Näköjään ehditkin jo korjata 🙂
Jouluherkkuani on imelletty perunalaatikko. Reseptissä jäin ihmettelemään, että voiko kilo broileria kylpeä teelusikallisessa omenamehua? ��
heidi.k.jarvenpaa_at_gmail.com
KIITOS, Liisa! Näppisvirhe. Kyllä se litran tarttee. Kuivakkaa tulisi teelusikallisella 🙂 Korjasin virheeni.
piparit ja sinihomejuusto 🙂 ansode[at]gmail.com
Luumurahka on lemppariani.
s.kansakoski(at)luukku.com
Kerran vuodessa lanttulaatikko! Reilusti valkopippuria ja muskottia, sillä perheen ainoana laatikon syöjänä voin maustaa sen omaan aika reippaaseen makuuni. mirja_karhuathotmail.com
Mätiä ja saaristolaisleipää lisukkeineen on PAKKO saada aina heti jouluaattoaamusta. Muuten ei joulua tule 😀
Ja kyllähän se kinkkukin on aika tärkeä jouluperinne.
nanne1984[at]gmail.com
Riisipuuro on vaan niin yksinkertaisen ihanaa ja jouluista.
Kinkkua oikean maalaisruisleivän kera.
postin.tuomaa[at]gmail.com
Ilman savustettua kalkkunaa ei ole joulua. 😛
aensti[at]gmail.com
Ihan paras herkku on lanttulaatikko:)
mirkku65atgmail.com
Parhaita talvisia ja jouluisia ruokia voi alkaa fiilistellä jo ennen joulua: blinejä, graavilohta (jämistä lohipiirakkaa) ja sienisalaattia. Siinäpä omat suosikkini! 🙂
Suklaa. Kaikilla mahdollisilla tavoilla:)
mannanpostiatluukkupistecom
Ykkösherkkua on lihapullat. Ajattelin tehdä tänä vuonna muutamilla eri mauilla niitä. Esimerkiksi vähän tulisempia ja sitten aurajuustoisia.
minuhno[at]gmail.com
Perinteet kunniaan: imelletty perunalaatikko.
Jouluherkku ylitse muiden on lohi kaikissa muodoissaan: kylmäsavu, graavi, tuorejuusto… Onko tossa kanan marinadissa oikeasti vaan 1tl omppumehua, riittää maustamaan ja mehustamaan koko lihan?
Kylmäsavulohi ja lohisalaatti 🙂
nannaliini10[at]gmail.com
Kyllä se on ihan kinkku ja itse tehty Aurajuustosinappi ?
tmkuitunen[at]hotmail.com
Kylmäsavulohi 🙂
elinan09[at]hotmail.com
Luumurahka:)
mariaheinonen1[at]hotmail.com
Mummon tekemä sienisalaatti.
[email protected]
Paras jouluruokani on porkkanalaatikko. Se vain paranee, kun sitä lämmittää paistinpannulla miedossa lämmössä. Käy pääruuaksikin.
esri3363[at]gmail.com
Jouluruoka ei maistu laisinkaan ja yksi joulu vietettiinkin aattoilta syöden tortilloja. Tänä vuonna taidan tehdä erilaisia salaatteja perinteisen kinkun kaveriksi. es.jokinen[at]gmail.com
Ihan perinteinen lanttulaatikko on herkkua!
hamalainentm[at]gmail.com