|

Hodaribuffet pikkujoulutwistillä

Kaupallisessa yhteistyössä Santa Maria

Pimenevät illat kääntää ajatukset tulevaan: pikkujoulukausi on pian täällä. Kemujen järjestäjä voi huokaista ja löysätä kiristävää pohdintapipoa, sillä kehitin kaupallisessa yhteistyössä Santa Mariankanssa ihan loistavan pikkujoulutwistillä terästetyn hodaribuffetin. Helpolla kokkauksella pöydässä on raikas ja sävykäs kattaus, jonka mauissa texmexiin yhdistyy pikkuinen joulu.

Juuri tässä syyslomien katveessa joulu alkaa aina huudella minun nimeä. Ensin ääntä tuskin kuulee, mutta marraskuun pimeyden pudotessa syliin huhuilua ei voi olla kuulematta. Ensimmäisenä joulu näkyy keittiössä. Ei niinkään pipareina tai torttuina vaan joulusina mausteina. Kanelia tupsahtaa vähän jokaiseen ruokaan – se muuten sopii hämmentävän hyvin todella moneen ruokaan. Välillä mukaan pääsee muitakin jouluisia makuja: neilikkaa, inkivääriä ja pomeranssinkuorta nyt ainakin. Ruoat maistuvat sopivasti pikku(isen) jouluisilta – oikeat jouluruoat ja -leivokset pääsevät siten oikeuksiinsa –, mutta mausteet saavat keittiöstä tulevat tuoksut kohdilleen.

Kun paistoin kanatäytettä ja jätin rintaleikkeet muhimaan uuniin matalaan lämpöön kauppareissun ajaksi, oli kotiin tullessa vastassa ihana tuoksukombo: kanelinen joulu ja omenapiirakka. Täydellisen mureaksi hautuneet rintaleikkeet maustoin reilusti nimen omaan kanalle suunnitellulla taco-mausteseoksella. Vieno kaneli ja omenamehu tekivät upean säväyksen texmex-kanan makuihin. Kana sopii loistavasti paitsi sämpylän tai patongin väliin myös tortilloiden täytteeksi. Kanan kuivumista ei kannata pelätä, vaikka paistoaika onkin pitkä, sillä omenamehussa kylpevä liha on mehevää ja maukasta.

Kanatäytteen lisäksi katoin hodaribuffettiin maailman helpoimman kasvistäytteen eli Santa Marian vege taco -mixistä ja valmiista tacokastikkeesta kattilassa haudutetun kuumahuuman, ripauksella kanelia maustetun tuoretomaattisalsan, hodariin ryhtiä tuovaa chipotlemajoneesin sekä salaattia ja mausteita. Kanan voi valmistaa hyvin edellisenä päivänä, jolloin hodaribuffetin loihtii pöytään varsin sutjakasti.

ARVONTA

Sitten seuraa ne parhaat uutiset. Kolmella teistä on mahdollisuus voittaa supermaukas Santa Maria -tuotepaketti. Kerro kommenttilaatikossa, mikä on sinun ykkösherkku joulun aikaan. Onko se jotain perinteistä vai revitteletkö uusilla yhdistelmillä? Kommentoi viimeistään 1.11.2017 niin olet mukana arvonnassa. Muista jättää kommenttiisi sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinut kiinni voiton osuessa kohdalle. Arvonnan säännöt löydät täältä.

Resepti

 

 

 

 

Hodaribuffet pikkujoulutwistillä

vähintään kuudelle

kanatäyte
4 kpl luullisia rintaleikkeitä (yhteensä noin 1 kg)
1 litra omenatuoremehua
1 tl suolaa
1/2 tl kanelia (Santa Maria)
1/2 –3/4 pussia Chicken Taco Spicemix -mausteseosta (Santa Maria)
paistolientä

kasvistäyte
1 pussi Vegetarian taco mix (Santa Maria)
1 purkki (350 g) Taco sauce (Santa Maria)
noin 1/2 dl vettä
(1 tl sokeria)

kanelinen tomaattisalsa 
4 kypsää tomaattia
1 pieni valkosipulinkynsi
suolaa
ripaus sokeria
noin 1/4 tl kanelia (Santa Maria)

chipotle-majoneesi
2 dl majoneesia
noin 2 tl Chipotle-tahnaa (Santa Maria)

lisäksi
salaattia
Hot Dip -salsaa (Santa Maria)
kanelia

Kaupallisessa yhteistyössä Santa Maria

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

60 Comments

  1. Tämä on helppo: englantilainen hedelmäkakku!

    h_lammas[at]hotmail.com

  2. Perinteiset herkut on kyllä niitä parhaita: kinkku, kalat, laatikot, makeat herkut… Kaikki uppoaa 🙂

    annesavol (at) gmail.com

  3. Jostain syystä mun jouluperinne on leipoa suolaisia pasteijoita, yleensä pinaatti-sipuli-fetatäytteellä, niitä sitten lämmittelen glögin kyytipojaksi illalla… ja aamupalaksi…:)
    [email protected]

  4. Tosi vaikea valita yhtä jouluherkkua…mutta ehkä kuiteski itsetehty saaristolaisleipä kun sitä saa niin harvoin 🙂

    elinasarituulikki[at]gmail.com

  5. Itse tykkään lisätä kalaa aina joulun lähestyessä ruokapöytään. Kalaa eri muodoissa. Tortillan välissä toimii hyvin lohi ja siihen itse tehty lime-kermaviilikastike,jossa tietysti hiukan mustapippuria. Myös perinteiset jouluruoat ovat mieleeni,mutta säästän ne mielummin jouluaattoon,jolloin ei vielä ole ehtinyt kyllästymään lanttulaatikkoon. merwii[at]hotmail.com

  6. Ykkösherkku on uunissa haudutettu riisipuuro kanelilla ja sokerilla. Muista jouluruoista en niin välitä, ja kinkkukaan ei maistu kasvisruokavalion myötä. Olen viettänyt jo monta joulua ilman varsinaisia jouluruokia, ja kokkaillut sen sijaan muuta hyvää fiiliksen mukaan, kuten palak paneeria, kikhernecurrya, kasvispastaa, lasagnea, pizzaa.. jolielaide00(at)gmail.com

  7. Joulutortut ja itsetehdyt silakkarullat, nam.
    merja.laisalmi(at)fimnet.fi

  8. Joulutortut ovat aivan ehdottomasti ykkösenä! 🙂
    sirkkulitm[at]gmail.com

  9. Olen kylmien kalojen ystävä. Graavisiika, siikatartar, lohimousse, pastrami…nam. Suklaata unohtamatta 🙂
    humppalulla (at) gmail.com

  10. Kinkku kuuluu jouluun ja samoin myös makeat herkut joita kuluu aivan liian paljon mutta kerran vain joulu on.
    karhuoja[at]gmail.com

  11. Joulu huutelee minunkin nimeäni ja nyt kuntuli kivasti luntakin se ei jätä rauhaan. Olen jouluhörhö!Meillä on 7 muksua ja sieltä tulee tarkat vaatimukset. Sinappikorppujauho hunnutettu kinkku , lanttulaatikko ja omatekoset lihapullat!! Ai että mutta on hyvää…kotikaljaa en ole 15 vuoteen saanut onnistumaan vaikka kuinka yritän. Onneks on kauppa pelastamassa 🙂
    bikkenpilttuu at hotmail.com

  12. Joulunajan ykkösherkkuni ovat kinkku, joulutortut ja riisipuuro 🙂
    netteri[at]gmail.com

  13. Kaikki kalapöydän antimet; graavattu lohi, kylmäsavustettu lohi, lohisalaatti, savustettu siika… Nam 🙂
    ellijapii[at]gmail.com

  14. Kinkku, perinteinen harmaasuolattu! t. Johanna
    mutter(at) suomi24.fi

  15. Imelletty perunalaatikko ja joulukinkku on pettämätön yhdistelmä, toimii joka vuosi <3
    arromanninen(at)gmail.com

  16. Jouluherkkuani on imelletty perunalaatikko. Reseptissä jäin ihmettelemään, että voiko kilo broileria kylpeä teelusikallisessa omenamehua? ��
    heidi.k.jarvenpaa_at_gmail.com

  17. KIITOS, Liisa! Näppisvirhe. Kyllä se litran tarttee. Kuivakkaa tulisi teelusikallisella 🙂 Korjasin virheeni.

  18. Kerran vuodessa lanttulaatikko! Reilusti valkopippuria ja muskottia, sillä perheen ainoana laatikon syöjänä voin maustaa sen omaan aika reippaaseen makuuni. mirja_karhuathotmail.com

  19. Mätiä ja saaristolaisleipää lisukkeineen on PAKKO saada aina heti jouluaattoaamusta. Muuten ei joulua tule 😀
    Ja kyllähän se kinkkukin on aika tärkeä jouluperinne.
    nanne1984[at]gmail.com

  20. Riisipuuro on vaan niin yksinkertaisen ihanaa ja jouluista.
    Kinkkua oikean maalaisruisleivän kera.
    postin.tuomaa[at]gmail.com

  21. Parhaita talvisia ja jouluisia ruokia voi alkaa fiilistellä jo ennen joulua: blinejä, graavilohta (jämistä lohipiirakkaa) ja sienisalaattia. Siinäpä omat suosikkini! 🙂

  22. Suklaa. Kaikilla mahdollisilla tavoilla:)
    mannanpostiatluukkupistecom

  23. Ykkösherkkua on lihapullat. Ajattelin tehdä tänä vuonna muutamilla eri mauilla niitä. Esimerkiksi vähän tulisempia ja sitten aurajuustoisia.

    minuhno[at]gmail.com

  24. Jouluherkku ylitse muiden on lohi kaikissa muodoissaan: kylmäsavu, graavi, tuorejuusto… Onko tossa kanan marinadissa oikeasti vaan 1tl omppumehua, riittää maustamaan ja mehustamaan koko lihan?

  25. Kyllä se on ihan kinkku ja itse tehty Aurajuustosinappi ?
    tmkuitunen[at]hotmail.com

  26. Paras jouluruokani on porkkanalaatikko. Se vain paranee, kun sitä lämmittää paistinpannulla miedossa lämmössä. Käy pääruuaksikin.

    esri3363[at]gmail.com

  27. Jouluruoka ei maistu laisinkaan ja yksi joulu vietettiinkin aattoilta syöden tortilloja. Tänä vuonna taidan tehdä erilaisia salaatteja perinteisen kinkun kaveriksi. es.jokinen[at]gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.