|

Ilmakuivattu paisti

Kolme viikkoa pohjoisen kevättuulia ja räntäsadetta sekä aurinkoa ja pakkasöitä ovat jälleen tehneet hyvää jälkeä. Ulkona kuivaneet keväänmerkit, kuivalihat, ovat valmiita: päältä kevään ahavoittamat, sisältä suussa sulavan pehmeät.

Kevättä, ystävät, kevättä!

_____

Similar Posts

8 Comments

  1. Kiva kuulla, Nelle!
    Minä tosin just ajattelin, että toistan itseäni, kun joka vuosi tähän aikaan toitotan samaa asiaa 🙂

    Me ollaan tehty kuivalihaa (tai puolikuivaa lihaa) ehkä viisi-kuusi vuotta. Meillä vuorokauden lämpötilavaihtelut on ollu riittävän suuria, vaikka joka vuosi se vähän jännittää, kun periaatteessa me ollaan perinteisen kuivalihan tekemiseen kai vähän liian etelässä 🙂 Hyvällä tuurilla hyvät säät on koko Suomessa, mutta tänä vuonna olis Helsingissä saattanu olla vähän turhan lämmin.

  2. Oh, sä aina yllätät Hannele. 🙂 Mäkin oon haaveillu kuivalihan tekemistä. Ehkä jonain vuonna.

  3. Kauniin värisiä ne on!
    En hoksannut punnita lihoja kuivaneina. Palaan asiaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.