• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Kastikkeet ja tahnat Lisäkkeet

Lämpimät kasvisleivät maapähkinäkastikkeella

Kaupallisessa yhteistyössä Vaasanin kanssa


Kun leivän täyttää reilulla kasalla maapähkinäkastikkeessa pyöräytettyä kasviswokkia, nousee leipä arjen yläpuolelle.

Lämpimät kasvisleivät maapähkinäkastikkeella

Oletko samaa mieltä: suomalainen leipäkulttuuri tarvitsisi nostetta! Sellaista kevyttä, ilmavaa pomppua, jolla tämä leipäkansa saisi ansaitsemiansa leipäherkkuja. 


Lämpimät kasvisleivät maapähkinäkastikkeella

Usein leipä ajatelleen ruoan lisäkkääksi, välipalaksi tai aloittamaan aamun ja päättämään illan. Mutta leivästä on niin paljon muuhunkin. Nämä superherkut lämpimät kasvisleivät maapähkinäkastikkeella ovat hyvä osoitus siitä. Ja ajatelkaapa vaikka Ruotsin tai Tanskan upeita leipiä, jotka saavat polvet notkahtelemaan silkasta ajatuksesta.

Paahdettu leipä ja sen päälle kasattu ihana kasviswokki on kokonainen ateria. Kasvikset on viimeistelty kastikkeella, jonka runkona on maapähkinävoi – ei voi mennä paljoakaan pieleen. Kastike on kuulkaas niin hyvää, että lusikoin loput kulhosta suoraan suuhun.

Alla oleva leipä on Vaasan Maku, jonka maku on mehevä ja täyteläinen. Leivonnassa on käytetty taikinajuurta, mikä tuo leipään syvyyttä. Ja ehkä juuri on salaisuutena myös leivän hyvässä säilymisessä – viipaloitu leipä säilyy todella hyvin. Maku on ensimmäinen paahtoleipämäinen viipaleleipä, jota ei ole tarvinnut laittaa heti pakastimeen.

Maku-leipiä on kahdenlaisia: Lempeä ja Vahva. Lempeää en ole vielä päässyt maistamaan, sillä se oli kaikista kaupoista loppu – muutkin ovat tainneet ihastua leipään. Lempeässä leivän maku tulee kauraisesta juuresta ja Vahvassa rikasta makua antaa rukiinen juuri. 

Lämpimät kasvisleivät maapähkinäkastikkeella

Lämpimät kasvisleivät maapähkinäkastikkeella

KILPAILU

Hyviä uutisia! Sinulla on mahtava mahdollisuus voittaa kassillinen Maku-leipää. Kerro viimeistään 11.3.2019 tämän postauksen kommenttilaatikkoon, missä olet syönyt elämäsi parhaan sandwichin? Minua kiinnostaa, myös, millainen leipä oli! Kilpailun säännöt löydät täältä.

Lämpimät kasvisleivät maapähkinäkastikkeella

Resepti

Lämpimät kasvisleivät maapähkinäkastikkeella


neljälle

  • 4 Vaasan Maku -leipäviipaletta
  • 1–2 rkl oliiviöljyä
  • 2 porkkanaa
  • kourallinen siitakesieniä
  • 1 pienehkö paksoi
  • noin 100 g varsaparsakaalia
  • tuoretta korianteria
  • suolapähkinöitä

kastike

  • 4 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl limetin mehua
  • 2 rkl agavesiirappia tai hunajaa
  • 1 tl chilikastiketta
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • tarvittaessa tilkka kuumaa vettä

  1. Pilko kasvikset.
  2. Sekoita kastike. Tarvittaessa voit käyttää sauvasekoitinta. Notkista kuumalla vedellä, mikäli se on tarpeen.
  3. Kuumenna öljy wokkipannussa ja pyöritä kasviksia pannulla parisen minuuttia. Lisää noin 2/3 kastikkeesta ja sekoita.
  4. Paahda leivät.
  5. Annostele kasviswokkia paahdettujen leipien päälle. 
  6. Viimeistele korianterilla ja suolapähkinöillä.
  7. Tarjoa heti


7 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Juustoinen perunakeitto
Next Post: Burrito bowl – helppo arkiruoka hetkessä »

Reader Interactions

Comments

  1. Jazzy Lady says

    11.3.2019 at 20:13

    Parhaan sandwichin söin ehdottomasti viime kesänä Vilnassa, pienessä vegaanikahvilassa nimeltä Chaika. Aivan ihana retromiljöö ei ainakaan pahentanut kokemusta! Kyseessä oli jackfruit hedelmällä täytetty barbequemausteinen painogrillissä paahdettu sandwich. Ah, ihan kuola valuu,kun muistelenkin sitä! -Jazzy Lady @ Kikattavat munakoisot (kikattavatmunakoisot[at]gmail.com)

    Reply
  2. Anonyymi says

    11.3.2019 at 04:47

    Parraat taisi olla retkievääksi tehdyt joitain vuosia sitten.
    Paahtoleipien väliin tuli meheväksi paistettua kanafilettä viipaleina, pestoa ja mozzarellaa.
    [email protected]

    Reply
  3. Anonyymi says

    10.3.2019 at 08:34

    Kyllä parhaat tulee omasta keittiöstä
    Paahdettua leipää,ylikypsää ankkaa,porkkanaa,kevätsipuli,chiliä,kaalia.korianteria ja hoisinkastiketta.
    Maistuvat taivaallisilta ja syömisen pystyy lopettamaan vasta kun viimeinenkin murunen on syöty
    Ojala84[at]hotmail.com

    Reply
  4. Anonyymi says

    9.3.2019 at 20:15

    En muista koskaan syöneeni kodin ulkopuolella sandwichia. Omassa kotona olen syönyt esim. kalapuikkoja lisukkeineen paahtoleivän välissä.
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    Reply
  5. Anonyymi says

    4.3.2019 at 21:11

    Vois sanoa varmaan että toissaviikonloppuna omassa kotona. Leipä oli kuin BLT, mutta salaatin tilalla oli guacamole-tyylistä tahnaa. [email protected]

    Reply
  6. Anonyymi says

    4.3.2019 at 18:04

    Nyt vähän omakehua, anteeksi! Mutta ehkä paras muisto on itseleipomani saaristolaisleipä, joka oli niin täydellisen onnistunut parin vuoden takaisiin juhannusjuhliin. Sopivan makea, ihanan siirappinen, päälle ensin rehellistä voita ja myöhemmin lounaalla gubbröraa. Että minä, kuivalla maalla kasvanut sain aikaiseksi jotain tuollaista herkkua. Iloitsin!
    humppalulla (at) gmail.com

    Reply
  7. jennihar says

    4.3.2019 at 17:46

    Jaa-a, nyt kun rupesin oikein pohtimaan, niin en kai eläessäni ole syönyt koskaan oikein hyvää sandwichia. 😱 Ainakaan mitään muistijälkeä ei ole, joten tajunnanräjäyttävä leipäkokemus lienee vielä kokematta. Kassillisella leipää saisikin hyvin harjoitettua leiväntäyttäjän taitojaan!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT