• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Kakut Leivonta

Marenkikakku eli pavlova

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin kanssa

Marenki on rouskuvaa rakkautta.

Marenkikakku eli pavlova

Marenki, tuo kahden raaka-aineen täydellinen liitto, taipuu moneen. Useimmiten teen marengista pavlovan, klassisen marenkikakun. Se on siitä loistava jälkiruoka tai kakku, että se on kotonaan yhtä hyvin jouluna kuin juhannuksenakin. 

Marenkikakku eli pavlova

Marenki on meidän klaanin suosikki. Usein minulla on kaapin päällä marenkipohja valmiina keittiöliinan alla odottamassa herkkuhetkeä. Hetki on oikea aikayksikkö myös marenkikakun kokoamiseen, silloin kun pohja on jo tehty. Kermavaahto marengin päälle ja kasa sesonkiin sopivia raikastuksia kuten marjoja tai hedelmiä. Alle kokosin muutamia vinkkejä pavlovan täyttämiseen.

Marenkikakku eli pavlova

Koska marenkikakku tosiaan on meidän klaanin suosikki, on se päässyt usein myös juhlapöytään. Ei aina tosin, sillä makeiden osalta olemme joustavaa sakkia. Jälkiruokien suhteen meillä ei oikeastaan ole perinteitä. Suolaisten ruokien suhteen on toisin.

Siihen nähden, miten paljon rakastamme koko sakki uusien ruokien ja makujen kokeilemista, on perinteisten juhlien ruokapöytämme hämmentävän pysyvä, perinteinenkin. Ja tiedättekö mitä. Se on ihanaa.

Jos 364 päivää vuodessa on kokeileva ja vähän villi, on yhtenä päivänä oikein hyvä idea mennä hyvällä tutulla kaavalla. Olisipa kiva kuulla, onko teidän juhlapöytä kokeileva vai perinteinen?

Tämän postauksen kaupallinen yhteistyökumppani, arjen pelastaja ja juhlan tekevä K-Supermarket, on siitä(kin) ihana kauppa, että sinne voi mennä juuri sellaisella ruoka-ajatuksella kuin haluaa. Perinteitä rakastavat saavat laadukkaita raaka-aineita herkkuihinsa. Ja ne joille juhlat ovat ruokareviirin laajentamisen aikaa, voivat villiintyä vapaasti.

Valikoima on laaja ja laadukas. Ja mikä parasta, asiakkaat voivat vaikuttaa valikoimaan. Näiden kolmen, laatu, laadukkuus ja valikoima, päälle kun laittaa erinomaisen palvelun – yrittäjyys kyllä näkyy –, on askelmerkkien valinta aika helppoa.

Marenkikakku eli pavlova

Kokeile myös näitä makeita herkkuja:

  • Täydellinen sitruuna-marenkipiiras
  • Täydellinen suklaamousse-täytekakku
  • Suolakaramelli-suklaacookiet
  • Suklaakakku oliiviöljyllä

Marenkikakku eli pavlova

Voit tehdä marenkipohjan etukäteen – silloin pavlova valmistuu nopeasti!
Esivalmistelu30 mins
Kypsennys2 hrs
Annokset: 8

Raaka-aineet

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 1/2 dl hienoa sokeria
  • 1 –2 tl perunajauhoja
  • 1 tl tl omenaviinietikkaa

täyteideoita

  • kermavaahtoa tai kauravispiä (käy kaikkien täytteiden alle)
  • mansikoita ja muita tuoreita marjoja
  • granaattiomenan siemeniä ja appelsiinia
  • appelsiinia ja suklaarouhetta
  • puolukoita ja suolakaramellikastiketta
  • mangoa passiohedelmää ja garambolaa

Tee näin

  • Erottele valkuaiset huolellisesti. Varmista, ettei keltuaista pääse yhtään mukaan.
  • Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Metallikulho on helpoin saada rasvattomaksi, siksi teen marengin aina metallikulhossa.
  • Lisää sokeri vähitellen samalla vispaten.
  • Vispaa, kunnes marenki on niin kovaa, että kulhon voi kääntää ylösalaisin.
  • Lisää perunajauhot ja omenaviinietikka. Perunajauhot sitovat marenkia hieman ja etikka antaa kauniin kiillon. Kumpikaan ei ole aivan välttämätön.
  • Levitä marenki lusikan avulla leivinpaperille. Voit tehdä yhden ison tai useamman pienen ympyrän. Yritä tehdä marengista “allasmainen”, jotta täytettä on helppo laittaa marengin päälle reilusti.
  • Paista 125-asteisessa uunissa koosta riippuen 1–2 tuntia.
  • Marenki on valmis, kun se on kevyttä ja irtoaa leivinpaperista helposti.
  • Täytä juuri ennen tarjoilua.


1 Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Mausteinen punaviinisiirappi
Next Post: Punajuurilaatikko »

Reader Interactions

Comments

  1. Leivontalaboratorio / Kirsi says

    18.12.2019 at 20:09

    Pavlova on niin herkullista, erityisesti just sen vuoksi, että täytteitä vaihtelemalla saa just sellasen ku haluaa. Meillä on tänä jouluna hieman perinteistä poikkeava joulupöytä, koska juhlitaan joulu kahdestaan äidin kanssa. Me asutaan pääkaupunkiseudulla ja koko muu suku Oulussa. Tänä jouluna päätettiin jättää ruuhkajunat välistä ja viettää joulu kahdestaan. Ei viititä kahdelle paistaa kinkkua, joten ollaan päätetty tehdä pääruuaksi poron sisäfilettä. Jälkkäriksi on valikoitunu appelsiini-passionpavlova. Välipäivinä ajateltiin tehdä kana fantastico sun ohjeella. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT