• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Leivonta

Mokka Millefeuille

Nyt herkutellaan klassisen Millefeuille-leivoksen kahvisella muunnoksella. Millefeuille on yllättävän helppo tehdä. Tarvitset vain voitaikinalevyjä. Täyte valmistuu valmiista kahvijuomasta.

 

Alunperin resepti on voittaja Frezzan kanssa järjestetyssä reseptikilpailussa. Testasin kaikki minulle lähetetyt reseptit, ja valitsin lopulta voittajaksi reseptin, joka hurmaa sekä näyttävyydellään, helppoudellaan että maullaan. Napoleonin leivoksena ja tuhatlehtisenäkin tunnettu, alunperin ranskalainen Millefeuille (tai mille feuille tai mille-feuille) saa täytteekseen Frezza-juomasta keitettyä, vienosti kahville maistuvaa täytettä sekä vadelmia. Rapea lehtitaikina ja samentinpehmeä täyte yhdistettynä raikkaisiin vadelmiin on hieno kokonaisuus.

Resepti

 

Mokka Millefeuille

9 isoa tai 18 pientä leivosta

pohjat & kannet

  • 3 kpl voi- tai torttutaikinalevyä (pakaste)

täyte

  • 2 dl Frezza-juomaa (esim. Frezza Latte)
  • 2 rkl sokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl maissitärkkelystä

lisäksi

  • vadelmia
  • tomusokeria

  1. Sulata voi- tai torttutaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2.  Leikkaa levyt joko kolmeen tai kuuteen osaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia eli kunnes paistokset ovat saaneet hieman väriä ja kohonneet näyttävästi.
  3. Valmista täyte: Kuumenna frezza-juoma kiehumispisteeseen. Juoman lämmetessä vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kevyeksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-sokeriseokseen vehnäjauhot ja maissitärkkelys. Vatkaa puolet kuumasta frezzasta huolellisesti seoksen joukkoon, lisää myös toinenkin puoli frezzasta. 
  4. Kaada seos taikaisin kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen parisen minuuttia tai kunnes kiisseli paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä, siirrä kiisseli toiseen astiaan ja laita kelmu päälle. Jäähdytä.
  5. Halkaise paistetut pohjat, jotta saat pohjia ja kansia. 
  6. Lusikoi väliin täytettä. Laita väliin myös muutama vadelma. 
  7. Asettele kansi leivoksen päälle. Tee samoin kaikille leivoksille. Tupsuttele päälle tomusokeria ja tarjoa heti.

 

_____

Voittajaksi olisin voinut valita maun puolesta myös törkeän hyvän, suklaisen lattepirtelön, jonka 14-vuotias siskonpoikani innostui kilpailuun kehittämään. Mutta ehkä lähisukulaisen valitseminen voittajaksi ei olisi ollut reilun pelin sääntöjen mukaista. (Sama tuleva unelmavävy muuten vastasi muutama viikko sitten “mitä syötäisiin välipalaksi?” -kysymykseeni: “Entä jos minä tekisin vaikka pannaria.” Oikeasti, liian ihana tyyppi!). Mutta kuten lupasin, lähetän omakustanteisesti voittajan lisäksi kahdelle muulle reseptinikkarille pienen palkinnon. Lattepirtelö ansaitsee ehdottomasti toisen bonuspalkinnoista.

Reseptikilpailu oli osa Blogirinki Median ja Pauligin #frezzaresepti -kampanjaa, jossa neljä bloggaajaa haastettiin kehittämään resepti Frezza-juomasta. Bloggaajat puolestaan haastoivat ja lukijat mukaan kehittämään reseptejä.

www.blogirinki.fi

Yhteistyössä Paulig


8 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Sloppy Joe linsseistä
Next Post: Uunipersimonit mantelitoskalla »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    1.12.2014 at 19:30

    Kiitos, Jonna!
    Joulukalenteria olen suunnitellut jo monta vuotta. Nyt on ollut sopiva sauma toteuttaa se – tosi kivaa puuhaa, vaikka puuhaa onkin tietysti aika paljon. Pysythän kanavalla!

    Reply
  2. Hannele says

    1.12.2014 at 19:26

    Onnea!
    Olen laittanut reseptisi ja yhteystietosi eteenpäin Pauligille. He lähettävät sinulle tuotepalkinnon. Mukavaa joulunodotusta!

    Reply
  3. Jonna / suolaa&hunajaa says

    1.12.2014 at 17:18

    Ihailen suunnattomasti teitä ahkeria, jotka ehditte ja jaksatte tuutata tavaraa eetteriin päivittäin. Ihanaa, että saan nautiskella koko kuukauden teidän kädenjäljestä. Kiitos siis jo tässä vaiheessa.

    Reply
  4. Unknown says

    1.12.2014 at 13:59

    Vau! Olen otettu!!!
    Ensimmäinen voittoni bloggaajana;)

    Reply
  5. Hannele says

    1.12.2014 at 13:54

    Go, mummo, Go 🙂
    Tervetuloa joulukalenterin pariin, Seija! Kiva kun kommentoit!

    Reply
  6. Seija K says

    1.12.2014 at 10:17

    Ihana avata joulukalenterin luukkuja,kun ei ole kotona enää kuhinaa kalenterin ympärillä.Näin pärähti mummo nykyaikaan 🙂

    Reply
  7. Hannele says

    1.12.2014 at 08:32

    Kiitos, hyviä ne olivatkin!
    Sattui kampanjapäivitys juuri tälle päivälle, joten mätkäisin kaksi pärpästä yhdellä huitasulla.

    Reply
  8. Veera says

    1.12.2014 at 08:27

    Vahva joulukalenterin aloitus! Näyttä yli hyville.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.