|

Tomaattinen katkarapupasta

Joulun ajan tohinassa tarvitaan välillä nopeaa arkiruokaa. Tomaattinen rapupasta vastaa tähän haasteeseen, sillä kastike valmistuu pastojen kiehuessa.

Tätä kastiketta tehdessä tuli taas mieleen, kuinka valtavat erot tomaattimurskissa onkaan. Joissain törpöissä on kitkerää ja epätasaista murskaa kantoineen. Joihinkin on sotkettu lisäaineitakin, kuten synteettistä sitruunahappoa (E330) happamuutta säätämään. Oma suosikkini on italialainen Mutti, joka on tasaista ja maukasta kevyesti suolattua murskattua tomaattia. Prinsessakeittiössä testattujen tomaattimurskien ykköseksi nousi Bioitalia. Sitä täytyy vielä testata, vaikka hinta taitaa olla Muttiakin korkeampi.

Hyvä vaihtoehto on ostaa kokonaisia tölkitettyjä kokonaisia (kirsikka)tomaatteja ja rikkoa rakennetta kastiketta keitettäessä.

****

Tomaattinen katkarapupasta (2-3 annosta)

1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
tilkka öljyä
1 prk tomaattimurskaa tai kirsikkatomaatteja tölkissä
½ Fond du Chef annosfondipala (kasvis tai kana) tai n.½ liemikuutiota
1 tl sokeria
(½-1 tl chilihiutaleita)
n.200g katkarapuja

spagettia
parmesania lastuina tai raasteena

Laita pastavesi kiehumaan ja pastat sitten aikanaan kiehuvaan veteen. Kuori ja silppua valkosipuli ja sipuli. Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota sipulisilppuja hetki. Lisää tomaattimurska, voit huuhdella purkin pienellä määrällä vettä ja huiskattaa veden (max 1dl) halutessasi joukkoon. Laita joukkoon myös puolikas annosfondipala. Kokonaisella lopputuloksesta tulee aivan liian suolaista. Mausta sokerilla ja halutessasi chilihiutaleilla. Sulata katkaravun lävikössä lämpimän veden alla, puristele liika vesi pois. Kumoa kastikkeen joukkoon ja sekoita pari minuuttia ennen kuin pastat ovat valmiita. Raasta tai vuole valmiiden annosten päälle parmesania.

****