| | |

Vesimeloni-kookossmoothie

Vesimeloni ja kookosmaito, kaksi suosikkiani. Miten en ole aiemmin hoksannut niitä yhdistää! Muutama kesä sitten, kun kroppa tarvitsi vettä vahvempaa, yhdistin vesimeloniin kookosveden – ihana yhdistelmä sekin. Nyt tein kookosmaidosta ja vesimelonista smoothien, joka on ihana aamiaisella tai välipalana.

Homma on helppo. Vesimeloni ja kookosmaito surautetaan tasaiseksi tehosekoittimessa ja makua tasapainoitetaan tilkalla sitruunamehua sekä lisäämällä tarvittaessa pieni hippunen makeutta. Usein lisään myös aivan pienen hyppysellisen hienoa merisuolaa, joka usein tekee ihmeitä makeille mauille. Se on se tasapaino. Niin tärkeä suussa ja elämässä.

Resepti

Vesimeloni-kookossmoothie

kahdelle

500 g vesimelonia

2 dl kookoskermaa tai täyteläistä kookosmaitoa

noin 1 rkl sitruunamehua tai limen mehua

noin 2 tl agavesiirappia (tai hunajaa)

muutama jääpala

(pienen pieni hyppysellinen merisuolaa)

Kuori vesimeloni. Aja meloni ja kookoskerma tai -maito tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää sitruunamehua, tarvittaessa hieman makeutta sekä halutessasi aivan pieni määrä suolaa. Sekoita. Jos tehosekoittimesi on riittävän tehokas, voit lisätä jääpalat sekoittimeen. Muuten voin lisätä ne halutessasi smoothieen paloina. Huomaa, että kookosvesi erottuu smoothiesta helposti, joten nauti se heti tai sekoita huolella ennen tarjoilua.

Pellavat ja lasit saatu Balmuirilta, kiitos!