Hernesalaatti
Hernesalaatti on sitruunaisen raikas, helppo ja koukuttavan hyvä. Somessa salaatti kulkee nimellä Michelle Obaman hernesalaatti.
Tässä hieman muhennosmaisessa salaatissa yhdistyvät kokonaiset herneet ja kastikkeeksi sitruunamehun ja muiden mausteiden kanssa soseutetut herneet. Valloittava yhdistelmä on loistava, raikastava lisuke arkeen ja juhlaan.
Alkuperäisessä reseptissä sekä purjo että salottisipuli laitettiin sekaan sellaisenaan. Minä kuullotin purjon lempeän makeaksi pannulla – näin salaatti saa enemmän makujen kerroksellisuutta.
Hernesalaatti sopii kaikkiin vuodenaikoihin, sillä pakasteherneet sopivat salaattiin erinomaisesti. Kokeile salaattia myös joulupöydässä. Helppo lisuke tuo joulupöytään raikkautta, ja samalla jouluun usein kuuluvat herneet tulee tarjottua uudella tavalla.
Kokeile myös näitä raikkaita lisukkeita:
Hernesalaatti eli Michelle Obaman salaatti
Välineet
- sauvasekoitin tai tehosekoitin
Raaka-aineet
- 400 g herneitä (2 pakastepussia)
- 15 senttiä purjoa (vain valkoinen osa)
- 1 pieni salottisipuli
- 4 rkl oliiviöljyä (3+1 rkl)
- 1 sitruunan kuori (säästä hieman koristeeksi)
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
- 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna (säästä muutama pieni lehti koristeeksi)
- reilu 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Tee näin
- Sulata herneet joko jääkaapissa tai siivilässä kylmän veden alla.
- Laita puolet herneistä tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon.
- Lisää tehosekoittimen kulhoon 3 rkl oliiviöljyä, sitruunan kuoriraaste (voit säästää hieman koristeeksi) sekä sitruunan mehu ja vaahterasiirappi. Suristele tasaiseksi ja mausta pienellä määrällä suolaa.
- Puolita ja huuhdo purjo. Ravista kuivaksi ja Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Voit myös hienontaa purjon pieneksi.
- Kuumenna paistinpannulle öljyä ja kuullota purjoa keskilämmöllä noin 8 minuuttia tai kunnes se on pehmeää.
- Hienonna salottisipuli aivan pieneksi silpuksi.
- Laita kokonaiset herneet kulhoon.
- Lisää herneiden joukkoon salottisipulisilppu, kuullotettu purjo, hienonnettu minttu ja herne-sitruunakastike. Sekoita.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vinkit!
- Jos pidät vähemmän sitruunaisesta ruoasta, lisää aluksi vain puolikkaan sitruunan mehu ja lisää valmiiseen salaattiin tarvittaessa. Muista, että myös sitruunoiden mehukkuudessa on eroja.
- Voit tehdä salaatin edellisenä päivänä. Sekoita ja viimeistele salaatti mintunlehdillä ja sitruunankuoriraasteella vasta ennen tarjoilua.
Joko seuraat Kokkipottilan inspiroivaa Pinterestiä? Tule mukaan!