| | |

Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio on helppo mutta näyttävä alkuruoka tai lisuke. Carpaccio sopii vaikka joulupöytään!

Punajuuricarpaccio on helppo ja näyttävä salaattimainen ruoka. Kuvassa ohuiden punajuurien päällä on pieniä nökkösiä vuohenjuustovaahtoa, tuoretta timjamia ja sitruunan kuoriraastetta.

Punajuuricarpaccio on nopea tehdä, etenkin jos ruoan osaset ovat valmiina jääkaapissa. Paahda tai keitä punajuuret, tee vuohenjuustosta tehty vaahto (tässä vegaaninen) ja ravista raikas kastike. Sitten tarvitseekin vain siivuttaa juurikkaat ja koota ruoka tarjoilulautaselle.

Timjamin sijaan voit laittaa ruoan päälle rosmariinia tai tuoreiden yrttien puuttuessa vaikka kuivattua yrttiseosta – esimerkiksi Provencen yrttiseos sopii punajuurien kanssa hyvin. Myös rukola sopii ihanasti punajuurien kaveriksi.

Voit kypsentää punajuuret joko paahtamalla ne kuorineen uunissa tai keittämällä ne. Siivuttamiseen käy mandoliini tai veitsi – tee joka tapauksessa mahdollisimman ohuita siivuja.

Kokeile punajuuresta myös näitä herkkuja:

Punajuuricarpaccio on helppo ja näyttävä salaattimainen ruoka. Kuvassa ohuiden punajuurien päällä on pieniä nökkösiä vuohenjuustovaahtoa, tuoretta timjamia ja sitruunan kuoriraastetta.

Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio on helppo ja näyttävä alkuruoka tai buffet-herkku!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys45 minutes
Valmistusaika1 hour
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 4 isohkoa punajuurta
  • sormisuolaa
  • raastettua sitruunankuorta
  • tuoretta timjamia

Vuohenjuustovaahto

  • 80 g vuohenjuustoa pehmeä, esim. maidoton Mö Chavre
  • 2-3 rkl kauramaitoa
  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
  • ripaus suolaa

Kastike

  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • hieman suolaa
  • hieman mustapippuria
  • 2 tl avagesiirappia tai hunajaa

Tee näin

  • Paahda (200 astetta) tai keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Aika riippuu punajuurien koosta.
  • Kuori ja siivuta punajuuret.
  • Vatkaa vuohenjuuston sekaan maito. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja suolalla.
  • Sekoita kastike esim. ravistamalla purkissa. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  • Laita punajuurisiivut lautaselle vierekkäin ja lomittain.
  • Huiski päälle kastiketta.
  • Nostele punajuurien päälle nokareita vuohejuustovaahtoa. Voit tarjota osan vaahdosta pöydässä.
  • Viimeistele tuoreella timajmilla tai rosmariinilla sekä pienellä määrällä sitruunankuoriraastetta.

Joko olen tutustunut Kokkipottilan Pinterestiin?