Rucola-päärynäsalaatti
Rucola-päärynäsalaatti valmistuu vartissa ja on ihana lisuke juhlapöytään tai arkiruokien kylkeen. Makean ja suolaisen yhdistelmä valloittaa!
Rucola-päärynäsalaatti on herkullinen makujen sinfonia – salaatissa on jotain maagisen hyvää. Sinappisen kirpeä rucola on kuin sulaa vahaa makean päärynän ja suolaisen fetan seurassa. Rapeat, kuivalla pannulla paahdetut mantelilastut tuovat salaattiin rouskuvaa suutuntumaa ja vaahterasiirapilla makeutettu sitruunainen vinaigrette sitoo makuja vielä yhteen.
Fetana voit tietenkin käyttää vegeversiota, salaatteihin murusteltuna ne toimivat tosi hyvin. Mantelilastujen sijasta rapeutta voi tuoda esimerkiksi pekaanipähkinöillä, klassisella päärynän makuparilla, tai saksanpähkinöillä. Jos rucolaa ei ole saatavilla, myös pinaatti sopii salaatin pohjaksi hyvin.
Kokeile myös näitä ihania salaatteja:
Rucola-päärynäsalaatti
Raaka-aineet
- 60 g rucolaa (tai 1 ruukku)
- 2 päärynää
- 50–100 g fetaa (esim. kasvipohjainen)
- kourallinen mantelilastuja
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl vaahterasiirappia (tai muuta makeutusta)
- ripaus suolaa
- muutama pyöräytys mustapippuria
Tee näin
- Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla muutama minuutti eli kunnes ne saavat hieman väriä. Ole tarkkana, ettei lastut kärähdä.
- Kuori päärynät ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi.
- Sekoita kastike esimerkiksi ravistamalla kaikki ainekset kannellisessa purkissa.
- Laita rucola tarjoilulautaselle.
- Asettele päälle päärynäviipaleet.
- Murustele salaattiin feta ja huiski päälle myös kastiketta. Loput kastikkeesta voit tarjoilla pöytämausteena.
- Viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla.