Granola
Granola on helppo tehdä itse – tässä tulee täydellisen rapean granolan resepti.
Itse tehty granola on koukuttavan hyvää. Sellaista, jota tekee mieli ottaa lusikallinen ohikulkiessaan. Salaisuutena on öljyn sekä hunajan ja tumman sokerin seos, joka saa uunissa paahdettavan herkun rouskuvan rapeaksi.
Voit valita tähän aamiais- tai välipalaklassikkoon juuri niitä pähkinöitä, manteleita tai siemeniä, joista pidät. Halutessasi voit lisätä paahtamisen jälkeen granolaan myös kuivattuja hedelmiä tai marjoja.
Tämä rapea aamiaisherkku on myös ihana ruokalahja. Jos käytät gluteenittomia kaurahiutaleita, saat gluteenittoman version. Jos taas vaihdat hunajan vaikkapa vaahterasiirappiin tai agavesiirappiin, on lopputulos vegaaninen.
Jos pidät enemmän myslistä, tämä hunajainen mysli on ihanaa:
Granola
Raaka-aineet
- 6 dl isoja kaurahiutaleita
- 1 dl rypsiöljyä
- 3/4 dl hunajaa
- 1 dl kookossokeria
- 1 tl merisuolaa
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 2 dl kuorellisia manteleita
Tee näin
- Mittaa kaurahiutaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
- Laita öljy, hunaja, sokeri ja suola kattilaan ja kuumenna samalla sekoittaen kunnes seos on tasaista.
- Rouhi hieman saksanpähkinöitä ja manteleita ja lisää ne auringonkukansiementen kanssa kaurahiutaleiden joukkoon.
- Levitä kaurahiutaleet ja pähkinät leivinpaperille samalla niitä hieman sekoitellen.
- Lisää öljyseos ja sekoita kunnolla, tarvittaessa käsin, jotta kaikki ainekset saavat seoksesta osansa.
- Paahda granolaa 160-asteisessa uunissa (kiertoilmassa riittää 150 astetta) noin 20–25 minuuttia. Sekoita ainakin kerran paiston välissä, jotta granola paahtuu tasaisesti. Ole tarkkana, ettet polta herkkua!
Vinkit!
Käytä hunajan sijasta agavesiirappia tai vaahterasiirappia, jos tavoitteena on vegaaninen granola.