Levitelauta eli butter board
Levitelauta eli butter board on leivän ja levitteen ylistyslaulu. Helppoa, hyvää ja näyttävää!
Helppo tarjottava illanistujaisiin tai kiva lisä brunssipöytään – levitelauta eli butter board on nopea tehdä ja helppo varioida. Muutama juttu kannattaa pitää mielessä lautaa kootessa.
Näin teet levitelaudan eli butter boardin
- Käytä maukasta levitettä. Sellaista, jota laitat leivälle herkutteluhetkissä. Voi tai tuorejuusto sopivat molemmat hyvin – minä käytän näistä kasvipohjaisia versioita. Voit käyttää myös sekä voita että tuorejuustoa ja sivellä joka toisen aallon toisella ja joka toisen toisella levitteellä. Muista sivellä levitettä suhteellisen ohuelti, jotta makujen tasapaino on hyvä.
- Laita levitteen päälle jotain hapokasta! Se voi olla tämän reseptin tapaan raastettua sitruksen kuorta, kapriksia tai jotain pikkelöityä (esim. punasipuli). Pieni hapokkuus tekee terää kokonaisuudelle.
- Käytä reilusti makuja! Rouhi reippaasti mustapippuria, sirottele suolaa ja raasta runsaasti sitruunankuorta. Myös tuoreet yrtit maistuvat levitelaudalla ihanilta.
Kokeile myös näitä helppoja herkkuja illanistujaisiin:
Levitelauta eli butter board
Levitelauta on hauska tapa tarjota leipää ja levitettä! Helppoa ja näyttävää!
Annokset: 2 -4
Raaka-aineet
- 100 g voita tai maustamatonta tuorejuustoa (esim. kasvipohjaiset vaihtoehdot)
- 1 sitruunan kuori raastettuna (vain keltainen osa)
- 1/2 appelsiinin kuori raastettuna (vain oranssi osa)
- mustapippuria
- sormisuolaa
- tuoreita yrttejä (esim. rosmariini tai timjami(
- leipää (tarjoiluun)
Tee näin
- Levitä levite lautaselle tai leikkuulaudalle voiveitsellä aaltomaiseksi kuvioksi. Laita levitettä suht ohuelti.
- Pese sitrukset ja raasta pienellä terällä sitruksien värikästä kuorta. Sirottele levitteen päälle.
- Rouhi päälle mustapippuria ja sirottele sormisuolaa.
- Hienonna tuoreita yrttejä ja laita myös ne levitteen päälle.
- Tarjoa leivän tai voileipäkeksien kanssa.