| |

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla

Paahdetut perunalohkot, varsiparsakaalia ja pekonia. Kolmikko on niin kova, ettei se kaipaa kylkeensä kuin hyvän kastikkeen.

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla

Uusia perunoita odotellessa talven yli sinnitelleet perunat pääsevät uuniin, sillä niin ne ovat minusta parhaimmillaan. Perunalohkot näyttävät tietä myös pekoniviipaleille ja varsiparsakaalille – kaikki paahtuvat uunissa parhaimmilleen.

Miten usein muuten laitat perunaa ruoaksi? Onko se teidän ruokapöydässä monta kertaa viikossa vai satunnainen vieras? Minulla perunaa on aina vihanneslokerossa. Vähän kuin vararuokana. Sillä sellaisina hetkinä, kun jaksaminen ei riitä juuri muuhun, saattaa se riitää se perunoiden lohkomiseen. Paahdetut perunalohkot dipattuna savupaprikalla tai harissalla maustettuun majoneesiin ovat nimittäin ihania. Ja juuri uunissa paahdettuina lohkoina perunoita useimmiten syönkin. Keittämisen säästän uusille perunoille.

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla on erinomainen lisäke kesän grillauksille. Ja sopii se syötäväksi yksinäänkin – peruna, kasvikset ja vähän lihaa on kaikki samassa paketissa.

Tein perunasalaatille kirkkaan, vinaigrettemaisen kastikkeen. Kastikkeen happoisuutta kannattaa säätää oman maun mukaan: enemmän etikkaa on enemmän happoa. Sinappina käytin karkeaa dijonia, mutta sileäkin lajitoveri kastikkeeseen sopii. Basilikan sijasta perunasalaattiin sopii myös lehtipersilja, mutta nyt menin nuhjaantumassa olevalla basilikalla. Kuha on jotain yrttiä!

Muista myös nämä varsiparsakaali-reseptit:

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla

Yksi upeimmista perunasalaateista on tässä!

Raaka-aineet

  • 700 g perunoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 200 g varsiparsakaalia
  • 150 g pekonia
  • kourallinen yrttejä silputtuna esim. persilja tai basilika
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl Dijon-sinappia (karkea eli kokojyvä)
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa tai sokeria
  • suolaa
  • kevätsipulia ja yrttejä viimeistelyyn

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pese ja lohko perunat.
  • Sekoita perunoiden joukkoon 1 rkl öljyä sekä hieman suolaa.
  • Paahda perunoita noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja rapeat reunat.
  • Sekoita kastike (öljy, sinappi, etikka, hunaja ja suola) perunoiden paahtuessa.
  • Laita kuumat perunat kastikkeeseen jäähtymään ja maustumaan.
  • Paahda pätkittyjä varsiparsakaaleja ja pekonisiivuja uunissa noin 10–12 minuuttia. Voit nostaa pekonit valumaan talouspaperin päälle.
  • Kaada varsiparsakaalit perunoiden sekaan.
  • Murustele pekoni ja lisää salaattiin. Sekoita
  • Viimeistele kourallisella yrttejä ja kevätsipulisilpulla.