| |

Itse tehty dippi sipseille

Kaupallisessa yhteistyössä Oikia sipsi

Itse tehty dippi sipseille on helppo tapa tehdä sipsi-illasta täydellinen. Makea ja täyteläinen sipuli-fenkolidippi on suolaisille sipseille valloittava pari.

Dipissä yhdistyy uskomattoman herkullisella tavalla kermaisuus ja keveys. Pehmeiksi kuullotetut sipulit ja fenkoli saavat parikseen ranskankermaa sekä hieman raikkautta jogurtista ja sitruunamehusta. Dipin voi jättää rouheaksi, kuten minä tykkään sen syödä, tai surauttaa sileäksi sauvasekoittimella.

Dippi kaipaa rinnalleen tietysti parhaat sipsit. Oikian sipsit valmistetaan täällä Pohjois-Pohjanmaalla, aivan toisen lemppari maakuntani, Pohjois-Savon, rajalla. Perunat tulevat sipsitehtaalle lähialueen sopimusviljelijöiltä, eikä sipseissä tingitä laadusta eikä mausta. Kaltaiseni sipsityyppi tykkää!

Joka kerta, kun ajan kotikonnuille Savoon, läikähtää sipsitehtaan kohdalla lämpimästi. Ja aika usein kuuluu rouskutus. Koska jos nyt aivan rehellisiä ollaan, on sipsejä melkein aina autoeväänä meno- tai paluumatkalla – auto on sohvannurkan lisäksi ehdottomasti lemppari paikkani sipsinsyönnille.

Autoon valitsen maustetut sipsit. Suosikkejani ovat ihanan etikkaiset Fiini lady Clairet, joita myydään ihastuttavissa pienissä pusseissa. Myös Musta melody ja Sähäkkä Sabina ovat täysin vastustamattomia. Tai no, okei. Koko Oikian valikoima on kyllä aikamoinen. Sellainen, että kun vasen käsi ajaa autoa, oikia käsi käy pussilla.

Sitten kun kulhossa sohvapöydällä on itse tehty dippi sipseille, on sipsinä minulla usein Tavis Timo – se suolalla maustettu poimutettu perunalastu. Sipuli-fenkolidipin kanssa sopii aivan mielettömön hyvin myös vihreällä chilillä maustettu Sähäkkä Sabina ja karamellisoituneeseen valkosipuliin kietoutunut Musta Melody.

Lupaan, että nämä kombot olen testannut tosi huolella – monesti ja syvällä antaumuksella.

Karamellisoitu sipuli-fenkolidippi on helppo tehdä, mutta jotta siitä saa parhaan mahdollisen, kannattaa sipulia ja fenkolia kuullottaa kaikessa rauhassa. Silloin dipistä tulee aivan täydellinen kumppani sipseille.

Kokeile sipseille myös pinaatti-artisokkadippiä! Ja kokeile helppoja mätisipsejä! Kurkkaa myös Oikialle tekemäni loistava meksikolainen tomaattikeitto, joka saa kylkeensä kaurasipsejä.

Itse tehty dippi sipseille

Itse tehty dippi sipseille

Karamellisoitu sipuli-fenkolidippi on täydellinen sipsien kaveri.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys30 minutes
Valmistusaika45 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 pieni fenkoli (noin 150 g)
  • 1 keskikokoinen sipuli tai kaksi pientä sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • suolaa
  • 100 g ranskankermaa
  • 2–3 rkl jogurttia
  • 1 tl sitruunamehua

Tee näin

  • Leikkaa fenkolista kanta pois ja kuori sipuli.
  • Leikkaa fenkoli ja sipuli aivan ohuiksi siivuiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota fenkolia ja sipulia miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä (noin 30 min.)
  • Mausta seos hunajalla tai sokerilla ja suolalla.
  • Lisää ranskankerma ja jogurtti.
  • Sekoita ja mausta sitruunamehulla. Voit käyttää myös esim. omenaviinietikkaa.
  • Voit ajaa dipin halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella.
  • Tarjoa huoneenlämpöisenä sipsien kanssa.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa?