Nektariinisalsa
Nektariinisalsa on helppo lisäke, joka sopii grillattujen ruokien, tacojen, nachojen tai vaikka kalan kaveriksi.
Nektariinit ovat sesongissa kesä-syyskuussa. Silloin mehukkaat ja punaposkiset hedelmät ovat myös parhaimmillaan. Usein kaupassa nektariinit ovat vielä hieman kovia, mutta kun säilytät niitä huoneenlämmössä, ne pehmenevät nopeasti meheviksi.
Nektariinisalsa valmistuu 10–15 minuutissa. Jos aikaa on, voit antaa salsan maustua puolisen tuntia – tai vaikka seuraavaan päivään. Salsa kannattaa valmistuu kypsistä hedelmistä. Nektariini on kypsä, kun kevyesti hedelmää painaessa hedelmä tuntuu hieman pehmeältä.
Voit valmistaa salsan myös persikoista, jos nektariineja ei ole saatavilla. Persikoiden ja nektariinien maku on hyvin samankaltainen, mutta nektariinin sileän kuoren sijaan persikka on samettisen pehmeä.
Kokeile myös näitä helppoja kesäreseptejä:
- Grillatut ahvenet ja tzatziki
- Täydellinen maissisalaatti
- Salsa verde – ihana kastike kaikille kesäruoille
- Mansikka-halloumisalaatti
Nektariinisalsa
Raaka-aineet
- 3 kypsää nektariinia
- 1 pieni kesäsipuli (myös punasipuli käy)
- pieni kourallinen hienonnettua korianteria (tai hieman vähemmän minttua)
- 2–3 rkl limen tai sitruunan mehua
- hieman suolaa
- hieman mustapippuria myllystä
Tee näin
- Puolita nektariinit ja poista kivet. Leikkaa hedelmäliha aivan pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna myös kesäsipuli. Voit halutessasi käyttää myös varsia.
- Hienonna myös korianteri.
- Sekoita kulhossa kaikki ainekset.
- Maista ja säädä tarvittaessa makua.
- Tarjoa heti tai anna maustua jääkaapissa.
Vinkit!
Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan ruokaseikkailuihin.