|

Avokadopasta

Avokadopasta on helppo arkiruoka, joka valmistuu vartissa.

Avokadopasta on valkoisella lautasella. Pastan päällä on chilirenkaita, basilikanlehtiä ja uunikuivattuja tomaatteja.

Avokadopasta oli yksi ensimmäisistä koko kansan someruokailmiöistä. Se ihastutti, villitsi ja sai avokadojen myynnin moninkertaistumaan.

Hanna ja Alexander Gullichsenin Safkaa-kirjassa olevasta reseptistä puhuttiin pian kirjan julkaisun jälkeen kaikkialla, ja se on saanut koko kokkaavan kansan kantamaan kassoille kasvisruoka-aineksia. Yhtäkkiä karppaavasta lihansyöjäkansasta tuli avokadopastakansa.

Hyvä niin, sillä pasta on aivan tyrmäävän hyvää – pasta, josta on tullut jo klassikko. Jos pidät guacamolesta, rakastat avokadopastaa. Ja vaikka et pitäisikään guacamolesta, rakastat sitä silti.

Myös näitä nopeita pastoja suosittelen kokeilemaan:

Avokadopasta

Avokadopasta on klassikko, joka valmistuu vartissa ja hurmaa kaikki.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys10 mins
Valmistusaika15 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 2 kypsää avokadoa (3–4 jos avokadot ovat pieniä)
  • 1/2 dl pastan keitinvettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 lime
  • 1/2 punainen chili
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • kourallinen basilikan lehtiä
  • kourallinen silolehtipersiljaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl pecorinoraastetta (tai 2 dl parmesaaniraastetta)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • spagettia tai tagliatellea

Tee näin

  • Keitä pasta al denteksi. Muista kauhaita talteen noin puoli desiä keitinvettä.
  • Kuori valkosipulinkynsi ja pilko se.
  • Poista chilistä siemenet ja pilko hedelmäliha.
  • Laita silput kulhoon ja purista joukkoon limen mehu.
  • Hakkaa basilikan ja silolehtipersiljan lehdet veitsellä pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon.
  • Lisää myös juustot raasteena.
  • Kuori avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha.
  • Lisää kulhoon, sekoita.
  • Mausta seos suolalla, pippurilla ja öljyllä.
  • Voit vähän liiskata avokadokuutioita lusikalla/haarukalla, jos haluat.
  • Yhdistä pasta ja kastike, lisää hieman keitinvettä joukkoon.
  • Sekoita ja tarkista suola ja pippuri.
  • Raasta päälle parmesania.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?

Similar Posts

12 Comments

  1. Näen sieluni silmin keltaisen lehdistön otsikon: "Kaamea avokadokato!" 😀

  2. Oijoi, eikö hintaa kompensoi yhtään se, että ehkä avokadot on siellä vähän täkäläisiä halvempia? Vai onkokaan, lähempänä kasvavat ainakin?

    Pelkällä parmesaanillakin tuli aivan huippua, ei siis välttämättä tartte ostaa molempia!

  3. Kokkasin ensin kerran ja heti seuraavana päivänä toisen kerran. Koukutuin kerralla:)

  4. Tee ihmeessä, Virpi! Ja lahjo mies ainakin maistamaan; avokado tekee pastasta kermaisen oloisen olematta itse asiassa juuri lainkaan avokadomainen.

  5. Täältäkin oli avocadot loppuneet kaupasta, täytyy varmasti itsekkin koittaa. Chicling blogissa oli julkaistuna myös se ensimmäinen versio, joka hiukan poikkesi tästä ohjeesta.

  6. Minä tein sitä tänään,mutta käytin sobanuudeleita tavallisen pastan sijaan ja oli silleenkin älyttömän herkullista!

  7. mua tekis mieli koittaa ihan kamalasti mutta hinta nousee aika pilviin kun täällä brasseissa tuo pecoriino ja parmesan on oikeita luksustuotteita 😉

  8. Tunnustan, että minäkin olen tehnyt avokadopastaa jo kaksi kertaa. Seuraavaksi aion kyllä kokeilla sitä hapankaalilaatikkoa!

  9. En oo vielä ehtinyt itse kokeilla, mutta olen kyllä pannut merkille, että pasta on tosiaan saanut räjähdysmäisen suosion! Mies tätä ei takuulla syö (ei tykkää avokadosta), mutta pitää tehdä itselle joku kerta 🙂

  10. Safkaa on kyllä mainio opus. Sinun äsken julkaisema pasta on seuraavana listalla, hiirenkorvalla ollut elokuusta alkaen.

    Kirjan lento on kaiketi aika hyvällä mallilla, kun kirja keikkuu akateemisessa ties monettako viikkoa top vitosessa. Ihan mahtavaa!

  11. Tämä villitys on kyllä ihan uskomaton. Kukapa uskoisi, miten yksi resepti lähtee lentoon tällä voimalla. Kirja on muutenkin minusta oiva. Toivottavasti se saa tästä siivet alleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating