Avokadopasta
Avokadopasta on helppo arkiruoka, joka valmistuu vartissa.

Avokadopasta oli yksi ensimmäisistä koko kansan someruokailmiöistä. Se ihastutti, villitsi ja sai avokadojen myynnin moninkertaistumaan.
Hanna ja Alexander Gullichsenin Safkaa-kirjassa olevasta reseptistä puhuttiin pian kirjan julkaisun jälkeen kaikkialla, ja se on saanut koko kokkaavan kansan kantamaan kassoille kasvisruoka-aineksia. Yhtäkkiä karppaavasta lihansyöjäkansasta tuli avokadopastakansa.
Hyvä niin, sillä pasta on aivan tyrmäävän hyvää – pasta, josta on tullut jo klassikko. Jos pidät guacamolesta, rakastat avokadopastaa. Ja vaikka et pitäisikään guacamolesta, rakastat sitä silti.
Myös näitä nopeita pastoja suosittelen kokeilemaan:

Avokadopasta
Raaka-aineet
- 2 kypsää avokadoa (3–4 jos avokadot ovat pieniä)
- 1/2 dl pastan keitinvettä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 lime
- 1/2 punainen chili
- 1/2 dl oliiviöljyä
- kourallinen basilikan lehtiä
- kourallinen silolehtipersiljaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 dl pecorinoraastetta (tai 2 dl parmesaaniraastetta)
- suolaa
- mustapippuria
- spagettia tai tagliatellea
Tee näin
- Keitä pasta al denteksi. Muista kauhaita talteen noin puoli desiä keitinvettä.
- Kuori valkosipulinkynsi ja pilko se.
- Poista chilistä siemenet ja pilko hedelmäliha.
- Laita silput kulhoon ja purista joukkoon limen mehu.
- Hakkaa basilikan ja silolehtipersiljan lehdet veitsellä pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon.
- Lisää myös juustot raasteena.
- Kuori avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha.
- Lisää kulhoon, sekoita.
- Mausta seos suolalla, pippurilla ja öljyllä.
- Voit vähän liiskata avokadokuutioita lusikalla/haarukalla, jos haluat.
- Yhdistä pasta ja kastike, lisää hieman keitinvettä joukkoon.
- Sekoita ja tarkista suola ja pippuri.
- Raasta päälle parmesania.