| | |

Valkosipulileipä

Valkosipulileipä on parhaimmillaan mehevää, suussasulavan maukasta ja huumaavan tuoksuista. Tällä helpolla reseptillä saat parhaan herkun, joka sopii siltään iltapalaksi tai leffaillan herkuksi. Valkosipulileipä on myös ihana lisuke keitolle.

Valkosipulileipä on sini-valkoisella lautasella. Toinen leipäpala on pienitty suupaloiksi. Kuvassa on sininen alusta ja se on otettu ylhäältäpäin.

Täydellisen valkosipulileivän salaisuus on lempeäksi uunissa kypsennetyt valkosipulit. Älä säikähdä valkosipulin määrää, sillä uunissa lusikoitavan pehmeäksi ja miedoksi muhinut valkosipuli on aivan eri juttu kuin vahva ja vähän väkevä tuore valkosipuli.

Valkosipulin kypsennyksen vuoksi kokonaisvalmistusaika hieman venyy, vaikka aktiivista aikaa ei ole juuri kymmentä minuuttia enempää. Voit kypsentää valkosipulit (kyllä, monikossa) uunissa vaikka edellisenä päivänä ruokaa laittaessasi. Sitten leipien valmistus on nopea homma.

Uunissa pehmenneen valkosipulin, voin, suolan ja persiljan liitto on aivan vastustamattoman hyvä. Syö leivät siltään tai vaikka salaatin tai keiton kaverina. Kokeile leipiä vaikka näiden ruokien kanssa:

Valkosipulileipä on sini-valkoisella lautasella. Toinen leipäpala on pienitty suupaloiksi. Kuvassa on sininen alusta ja se on otettu ylhäältäpäin.

Valkosipulileipä

Valkosipulileipä on klassikko, josta saat parasta tällä reseptillä. Nauti siltään tai vaikka keiton kanssa.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys50 mins
Valmistusaika1 hr
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 2 valkosipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 100 g voita (tai vegaanista voita)
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • hieman merisuolaa
  • patonkia tai vaaleaa leipää

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen
  • Leikkaa kokonaisilta valkosipuleilta ”hattu” pois siten, että kynsien päät katkeavat.
  • Laita kokonaiset valkosipulit foliopalan päälle ja lorauta oliiviöljy päälle.
  • Myttää folio valkosipulien ympärille ja paista 30–40 minuuttia eli kunnes valkosipulit ovat täysin pehmeitä ja kypsiä.
  • Purista pehmeät valkosipulinkynnet kulhoon.
  • Lisää pehmeä voi, hienonnettu lehtipersilja sekä hieman suolaa. Sekoita ja litsi valkosipulit aivan pieneksi.
  • Sivele reilusti halkaistun patongin tai leivän päälle ja paista uunissa noin 10 minuuttia.
  • Voit halutessasi laittaa päälle vielä hieman juustoraastetta.

Seuraathan Kokkipottilaa jo Instagramissa!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating