| | | |

Viipalepiparit – helposti hyvää

Viipalepiparit on maailman helpoin tapa leipoa pipareita. Piparkakut ovat vartissa valmiita. Joko aletaan hommiin?

Viipalepiparit on helpoin tapa leipoa piparkakkuja. Piparit ovat vartissa valmiita. Kuvassa piparit on viipaloitu. Ne ovat leivinpaperin päällä. Leivinpaperilla on hieman vehnäjauhoja, vanha kapea lasta ja kuva reunassa mausteita pienissä kipoissa.

Viipalepiparit ovat aidosti näin helppoja: Sekoitat nopeasti taikinan, taputtelet levyksi, paistat ja leikkaat. Leipomisideasta valmiisiin pipareihin menee vartti ja lopputulos on loistava.

Uunista ottamisen jälkeen piparilevy on pehmeä, joten se on helppo leikata viipaleiksi. Tee tikkumaisen ohuita tai anteliaan leveitä – molemmat maistuvat taivaallisen hyvältä.

Jos haluat säilyttää kekseissä pienen sitkeyden, säilytä piparit kannellisessa rasiassa. Rapean piparkakun ystävä jättää keksit avonaiselle lautaselle.

Kokeile myös näitä helppoja joulureseptejä:

Viipalepiparit on helpoin tapa leipoa piparkakkuja. Piparit ovat vartissa valmiita. Kuvassa piparit on viipaloitu. Ne ovat leivinpaperin päällä. Leivinpaperilla on hieman vehnäjauhoja, vanha kapea lasta ja kuva reunassa mausteita pienissä kipoissa.

Viipalepiparit

Helpot, nopeat ja super herkulliset piparit valmistuvat 15 minuutissa.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys10 mins
Valmistusaika15 mins
Annokset: 25 kpl

Raaka-aineet

  • 125 g voita
  • 1 dl intiaanisokeria (eli täysruokosokeria tai kookossokeria)
  • 2 rkl rkl tummaa siirappia
  • 21/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/3 tl tl suolaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita pehmeä voi, sokeri ja siirappi.
  • Mittaan kuivat aineet ja lisää voi-sokeriseokseen.
  • Sekoita jauhoseos märkien ainesten joukkoon nopeasti. Vältä vaivaamista, huolellinen sekoittaminen riittää.
  • Jaa taikina kahtia ja pyöritä molemmista paloista leivinpaperille/pellille mahtuva pötkö.
  • Taputtele tai kaulitse pötköt litteiksi levyiksi (paksuus noin 1/2 senttiä).
  • Paista 175-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet kauniin ruskean sävyn.
  • Leikkaa levyt viipaleiksi heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä.

Muistathan seurata Kokit ja potit -ruokablogin herkullisia seikkailuja myös Instagramissa!

Similar Posts

4 Comments

  1. Paraisten pipariohje on ihan loistava. Mutta onhan tavallisissa pipareissa aina melkonen nysvääminen kaulitsemisineen (x100) – toisaalta se on just sitä parasta joulupuuhaa.

    Jos aika tai voimat eivät riitä Paraisten pipareihin, nämä ovat hyvä, iisi vaihtoehto.

  2. Mä teen aina Paraisten piparien ohjeella, ihan kuin äitini. Nykyään kiroilen tehdessäni, vaikka maku näissä on kyllä paras mahdollinen. En tiedä kyllä onko kaiken sen äkinän arvoisia… ;D

  3. Ollos hyvä, Jaana!
    Mausteita voi vaihdella oman mielen mukaan. Joskus en laita mitään, joskus laitan vain neilikkaa tai inkivääriä, joskus kaikkia.

    Kiva kun keikut mukana 🙂

  4. Kiitos tästä helposta reseptistä. Täytyy kokeilla kyllä tätä.

    Terveisin, se uusi vakkarilukijasi Jaana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating