Lantturieskat
Lantturieskat on nopea ja helppo tehdä, sillä tässä reseptissä lanttua ei tarvitse kypsentää. Löydät postauksesta vinkin myös siihen, miten teet lantturieskat lanttulaatikosta.
Lantturieskojen resepti kulkeutui keittiööni, kuten parhaat reseptit usein tekevät: ohje on kulkenut kodista toiseen hurmaavan herkullisten rieskojen perässä. Kun koukuttavan ihania rieskoja maistaa, haluaa heti tietää, miten rieskat valmistetaan. Niin minäkin olen tämän reseptiaarteen saanut.
Jos haluat tehdä lantturieskat lanttulaatikosta, suosittelen tekemään leipäset perunarieskojen ohjeella. Korvaat vain perunamuusin lanttulaatikolla.
Tässä reseptissä lanttu käytetään leipäsiin tuoreena. Raastettu lanttu tuo taikinaan mehevyyttä ja juurevaa makeutta. Rieskat ovat parhaimmillaan vastapaistettuina, mutta ne sopivat myös taitettavaksi ja syötäväksi täytteiden kanssa.
Kokeile myös näitä helppoja leivontareseptejä:
- Skonssit
- Suolaiset muffinsit juustolla & oliiveilla
- Yrttiset suolakeksit
- Sikke Sumarin yön yli-sämpylät
Lantturieskat
Raaka-aineet
- 5 dl lantturaastetta (noin 300 g lanttua)
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 dl kauramaitoa
- 3 rkl öljyä
- 1–2 rkl siirappia
Tee näin
- Kuori ja raasta lanttu.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Lisää lantturaaste sekä maito, öljy ja siirappi. Sekoita nopeasti.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Taputtele jauhoitetuilla käsillä leivinpaperille 10–12 noin puolen sentin paksuisia rieskoja.
- Paista kuumassa uunissa 12–16 minuuttia uunista riippuen. Rieskat ovat valmiita, kun niiden väri on kauniin kullanruskea.
Vinkit!
Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan ruokaseikkailuihin!