Helpot piparitikut
Helpot piparitikut suklaakuorrutteella on ihana joulun ajan herkku – lapsetkin osaavat tehdä näitä!
Tämän helpommaksi joulun ajan leivonta ei muutu: valmis piparitaikinalevy leikataan tikkumaisiksi suikaleiksi, suikaleet paistetaan ja dipataan sulaan suklaaseen. Nonparellit voi vaihtaa valkosuklaalla tehtyihin raitoihin. Voit myös jättää koristeet kokonaan pois.
Valitse kaupan valmis taikina toiveesi mukaan esimerkiksi gluteenittomana tai vegaanisena. Toki voit tehdä helpot piparitikut myös itse tehdystä piparkakkutaikinasta, vaikka niistä jämäpaloista, jotka muottien ympäriltä aina jää.
Kokeile myös näitä herkullisia ja jouluisen mausteisia pipariherkkuja:
- Maailman helpoimmat pipari-suklaakonvehdit – kokeile ainakin näitä!
- Viipalepiparit – superhelpot piparit
- Piparitalon taikina
- Gluteenittomat piparkakkucookiet
Helpot piparitikut
Helpot piparitikut on kivaa jouluista puuhaa vaikka lasten kanssa.
Annokset: 16 tikkua
Raaka-aineet
- 250 g piparkakkutaikinaa yksi levy
- 100 g suklaata esim. maitosuklaa
- nonparelleja
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa piparitaikina noin sentin levyisiksi tikuiksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle.
- Paista tikkuja 5–7 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Dippaa jäähtyneet piparitikut suklaaseen ja ripottele päälle nonparelleja. Anna suklaan jähmettyä.