|

Linssi-kvinoasalaatti

Linssi-kvinoasalaatti on ruokaisa ja helppo salaatti, joka sopii hyvin lounaaksi, lisäkkeeksi tai vaikka piknikille.

Linssi-kvinoasalaatti on ruokaisa ja herkullinen salaatti. 

Kuvassa salaatti on soikealla, vaalealla vadilla, jossa on hieman punaista reunoilla. Vadin vieressä on ottimet. Kuva  vasemmassa yläkulmassa on lautasia kasassa. Salaatin päällä on punaisia chilirenkaita.

Ruokaisa salaatti on mahtava kesälounas tai juhlapöydän tuhdimpi salaatti. Muista siis tämä resepti, jos hakusessa on linssisalaatti juhliin! Linsseistä ja kvinoasta – noista proteiinipitoisista voimaruoista – täyttävyyttä saava salaatti on ihanan helppo tehdä. Kvinoat voi keittää halutessasi etukäteen, jotta ne ehtivät jäähtyä.

Kurkun sijasta tai lisäksi salaattiin voi laittaa vaikka paprikaa, joka on kurkun tapaan lempeän rouskuvaa. Harissa antaa salaattiin pehmeää mausteisuutta olematta lainkaan liian tulinen. Näin salaatti sopii hyvin monenlaisten ruokien lisäkkeeksi tai muiden salaattien kaveriksi.

Muista huuhtoa kvinoa kuumalla vedellä huolellisesti ennen keittämistä. Näin kvinoa ei maistu karvaalta.

Nämä salaatit kannattaa myös pitää mielessä:

Linssi-kvinoasalaatti on ruokaisa ja herkullinen salaatti. Kuvassa salaatti on soikealla, vaalealla vadilla, jossa on hieman punaista reunoilla. Vadin vieressä on ottimet. Kuva vasemmassa yläkulmassa on lautasia kasassa. Salaatin päällä on punaisia chilirenkaita.

Linssi-kvinoasalaatti

Linssi-kvinoasalaatti on ruokaisa lisäke ja buffapöytään tai piknikille sopiva salaatti.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 dl kvinoaa
  • 1/3 kasvisliemikuutio
  • 1 prk vihreitä linssejä (säilyke, reilu 200 g linssejä)
  • 1 kurkku
  • reilu kourallinen lehtipersilijaa
  • 1-2 ohutta kevätsipulia varsineen

kastike

  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl harissa-tahnaa
  • 2 tl sokeria tai vaahterasiirappia
  • 1/2-3/4 tl suolaa
  • 2 tl dijon-sinappia (kokojyvä)
  • mietoa chiliä renkaina

Tee näin

  • Huuhdo kvinoa tiheässä siivilässä lämpimän veden alla huolellisesti. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää keitinveteen 1/3 kasvisliemikuutio. Jäähdytä kypsä kvinoa esim. levittämällä se laakealle lautaselle ja
  • Huuhtele ja valuta linssit.
  • Hienonna kurkku pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna myös lehtipersijla ja sipuli.
  • Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  • Sekoita jäähtynyt kvinoa (pieni lämpö ei haittaa), linssit, kurkku- ja sipulisilppu, lehtipersilja ja kastike sekaisin.
  • Leikkaa päälle chilistä renkaita.

Joko seuraat Kokkipottilaa Pinterestissä? Tule mukaan PINspiroitumaan!