• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Grillaus Kastikkeet ja tahnat Kesäruoka

Pulled pork burger kastike – salaisuutena savustetut tomaatit

Nyhtöpossuburgerin eli pulled pork -burgerin kruunaa kastike. Tämä kastike on täydellistä!

Joka vuosi syyskuisena viikonloppuna kokoonnumme serkusten kesken syömään, nauramaan, päivittämään kuulumisia ja jatkamaan jo lapsuudessa alkanutta kisuamista Suomen parhaasta kiekkojoukkueesta.

Viime viikonloppuna kokoonnuimme siskoni perheen kotiin Kuopioon. Pääruoaksi laitoimme pulled pork burgereita, joihin jokainen sai valita täytteensä itse. Simppelisti suolalla ja pippurilla maustetun nyhtöpossun lisäksi superherkullisten sämpylöiden väliin laitettavaksi tarjolla oli coleslaw, maustekurkut, tomaattiviipaleita ja karamellisoitua sipulia.

Burgerkastikkeita oli kahdenlaista: menestys-burgereista tuttua, majoneesipohjaista kastiketta sekä kastiketta, jonka sielun muodostivat savustetut tomaatit. Savuinen aromi oli pehmeä ja täydensi loistavasti kastikkeen täyteläistä makumaailmaa. Kastike on yksi parhaista, jonka olen koskaan onnistunut loihtimaan. Makeuden ja mausteiden sekä savun ja syvyyden yhdistelmä oli erinomainen.

Kokeile myös näitä savustus-ruokia:

  • Savustetut perunat
  • Savustettu munakoisotahna

Pulled pork burger -kastike – salaisuutena savustetut tomaatit

Makensuolainen BBQ-kastike sopii nyhtöpossun lisäksi myös grilliruoille
Annokset: 8

Välineet

  • sauvasekoitin tai blenderi

Raaka-aineet

  • 3 dl coca colaa
  • 1/2 kg kypsiä tomaatteja (4-6 kpl)
  • 1 pieni sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • tuoretta chiliä tai hieman esim. Sriracha-kastiketta
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 dl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • hieman mustapippuria

Tee näin

  • Kalttaa tomaatit ja savusta niitä 15–20 minuuttia. Jos sinulla ei ole savustinta, voit lisätä kastikkeeseen hieman nestemäistä savuaromia.
  • Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja keittele hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoitellen.
  • Surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja jatka keittelyä toiset puoli tuntia. Kastikkeen maku tiivistyy ja paranee kasaankeittyessään.
  • Maista ja säädä makua tarvittaessa.


23 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tomaattiruokien parhaat
Next Post: Kukkakaalikeitto & persiljaöljy »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    11.11.2013 at 17:19

    Savukastike tai nestemäinen savu (liqued smoke) toimivat varmasti, kokeile ihmeessä! Kastike oli kyllä erinomainen.

    Reply
  2. Anonyymi says

    11.11.2013 at 12:27

    Jos ei omista savustuspönttöä niin, mitä luulet, voisikohan kastikkeeseen lisätä jotain savukastiketta tuomaan savun makua? Kuulostaisi aika hyvältä tuo kastike!!

    Reply
  3. Hannele says

    28.9.2013 at 08:34

    Jep, savustusideasta savustettuihin tomaatteihin meni noin vartti – hyvä assari ja nopea savustin toimivat loistavasti.

    Reply
  4. Anonyymi says

    25.9.2013 at 18:19

    Jos meinaa käyttää sitä tommottisiin hommiin, että keksii just nyt ottaa savua pariin tomaattiin, suosittelen kyl lämpimästi sähköistä!!!! Onnistuu ympäri vuoden ja on minuutissa käyttövalmis. Ois jääny tomskut savustamatta, jos assarin on ois pitänt rueta tulta virittteleen;)

    Reply
  5. Anonyymi says

    25.9.2013 at 18:16

    Juu, leppää oli. Ihan Muurikan muovipussista:) Olipahan mullakin jotain assarin hommia kun the chef taiteili! T:Sis

    Reply
  6. Hannele says

    24.9.2013 at 19:24

    Oi, Marja! Ihanaa! Suffelisukat kuulostaa herkullisilta.

    Reply
  7. Hannele says

    24.9.2013 at 19:22

    Jepulis jee, kiva kuulla!

    Reply
  8. Marja says

    24.9.2013 at 10:08

    Täytyypä vinkata Mr. Weberille tästä kastikkeesta. Luulempa ettei mene kauaa, kun tomaatit ovat savustumassa :).

    p.s.Suffeli-sukat ovat päättelyä vaille valmiit, nimestä voit päätellä värit 😉

    Reply
  9. Jokihaka Kokkaa says

    24.9.2013 at 06:52

    Jepulis! Tämä pitää laittaa muistiin seuraavalle savustuskerralle.

    Reply
  10. Hannele says

    23.9.2013 at 21:56

    Mahtava serkusbileberinne!

    Testaa ihmeessä (katotaan vasta sitten sitä taitavuutta…)!

    Reply
  11. Hannele says

    23.9.2013 at 21:54

    Kiitos <3

    Reply
  12. Jonna says

    23.9.2013 at 20:54

    Serkusbileet on parhaita, meillä on niistä on ainakin viidentoista vuoden perinne. Tosin meitä on niin paljon, että juhlimme vain yhden sukuhaaran kesken, mutta uskollisesti vähintään kerran vuodessa istutaan samaan pöytään.

    Hannele, olet kyllä taitava. Tätä on pakko testata.

    Reply
  13. Päivi / Kokkeillaan says

    23.9.2013 at 19:54

    Niin mitä mää sannoin siittä The Reseptinkehittelijästä…muistakko? Sanon nyt taas sen saman. Nykyään, kun on muotia sanoa, että "arvostan", niin sanon sen. Arvostan.

    Reply
  14. Hannele says

    23.9.2013 at 15:56

    Kiitos, Kira!
    Meilläkään ei ole (vielä) savustuspönttöä. Just äsken sanoin miehelle, että hän saa päättää hommataanko sähköinen vai perinteinen savustin 🙂

    Miten ihmeessä mulla on menny ohi sinun MC-savustushomma!? Kyttäsin olevinaan kaikki jaksot. Buu mulle!

    Reply
  15. Hannele says

    23.9.2013 at 15:51

    Savustuspyssy kuulostaa kyllä edelleen aika villiltä pyrotekniikalta 🙂

    Reply
  16. Hannele says

    23.9.2013 at 15:50

    Luulen, että lastut olivat ihan leppää. Palvelu pelasi niin hyvin, että sisko laittoi pöntön minulle valmiiksi ja sujautti lastut sisään minun näkemättä. Tiedotan, jos luulo osoittautuu vääräksi!

    Reply
  17. Hannele says

    23.9.2013 at 15:48

    Nämä olivat kuudennet perättäiset serkkukemut – loistoperinne!

    Savustus on mulle vähän kummajainen, kun noin perinteisesti kala on kuitenkin ollut se juttu ja minä olen kalaton (pl. ahven). Mutta jotenkin oon viime vuosina älynny, että vitsin vitsi, savustaminen ei rajotukaan vain kalaan. Tomaattien savustamisessa olin ekakertalainen, vaan en vikakertalainen. Huippua!

    Reply
  18. Hannele says

    23.9.2013 at 15:44

    Kiitos Andalusiana! Kastikkeesta tuli kyllä hyvää, kun maut saivat tiivistyä kattilassa.

    Reply
  19. Kira says

    23.9.2013 at 14:15

    Tomaattien savustaminen on kyllä ihan huippu juttu, nerkoasta käyttää niitä BBQ-kastikkeessa! Mä en omista savustinta ja joka kesä harmittaa. MC-keittiössä tuli sillä leikittyä, juurikin tomaateilla. Ihana resepti ja kuvat!

    Reply
  20. Riikka says

    23.9.2013 at 10:55

    Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla, viimeisistä nyhtöpossuistakin on liian kauan aikaa. Sain Apupojalta lahjaksi sellaisen savustuspyssyn, joka on sekin vielä toistaiseksi ollut liian vähällä käytöllä.

    Reply
  21. Liisa says

    23.9.2013 at 07:11

    Minkälaisia savustuslastuja käytit tomaattien savustamiseen? Tätä on kyllä pakko testata.

    Reply
  22. Nanna says

    22.9.2013 at 21:09

    Hyvät pirskeet! Hienoa, että serkukset pitävät yhtä. Ja tuo savustus, tuntuu, että mielikuvitus vaan on rajana. Sähkösavustin on kyllä kelpo kapine tälläiselle savustuspöntöttömälle.

    Reply
  23. Andalusiana says

    22.9.2013 at 21:01

    onpahan mahtavan näköistä JA kuuloista 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.