| | |

Rikolliset ravut

Grillatut jättikatkaravut valmistuvat nopeasti ja maistuvat taivaalliselta!

Kalat ja muut vesiasukkaat ovat olleet minulla kiellettyjen ruokien listalla pienestä pitäen. Kala on ollut lapsuuden perheessä siinä määrin ärsyttävä ainesosa, että sisko-rakas avaa vesihanan vieläkin kyynärpäillään käsien ollessa kalassa. 

Silloin harvoin, kun kalaa oli tarjolla, voitelin minä kaikille halukkaille leivät, ettei kalakäsillä koskettu voiveitseenkään. Voitte kuvitella sen hämmästyksen ja ilon, kun yhtenä kauniina päivänä huomasin syöneeni rapua ilman mitään oireita. Oli ilon tanssin paikka! Oli onni, että vieraan kielen sanat menivät sekaisin, vaikka siinähän olisi tietysti voinut käydä huonostikin. Siitä lähtien olen innolla tutustunut erilaisiin rapuruokiin ja maistellut siinä sivussa nokareita joitain kalojakin.

Kun laitoimme ensimmäisiä kertoja ruokaa ravuista, minulla oli rikollinen olo. Aivan kuin olisin tehnyt jotain kiellettyä ja laitonta. Nyttemmin olen päässyt kummallisista tuntemuksista ja nämä grillatut ravut ovat nousseet yhdeksi rikostoverisuosikikseni.

Grillattujen rapujen lisäksi kannattaa grilliin laittaa ainakin tämä herkut:

Griliruokien lisäkkeeksi suosikkini on Fenkoli-pinaattisalaatti.

Grillatut jättiravunpyrstöt

Grillatut jättikatkaravut valmistuvat muutamassa minuutissa!
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys5 mins
marinointi2 hrs
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 20 isoa ravunpyrstöä
  • 1 –1½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl suolaa
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl chilirouhetta tai tuoretta chiliä hienonnettuna

Tee näin

  • Sulata tarvittaessa pyrstöt ja kuivaa ne talouspaperilla.
  • Sekoita öljyyn muut marinadin ainekset ja pyöräytä (käsin) pyrstöt mausteisiin.
  • Varmista, että jokainen rapu saa osansa mausteista.
  • Anna rapujen marinoitua jääkaapissa niin kauan kuin maltat (yön ylikin, joku kerta tartuimme toimeen jo reilun tunnin kohdalla).
  • Grillaa suoralla lämmöllä muutama minuutti välillä käännellen.
  • Tarjoa heti.

Tsekkaa myös Kokkipottilan Instagram!

Similar Posts

2 Comments

  1. Minustakin tuli heti rapujen rakastaja, kun huomasin etten oireile 🙂 Nam.

    Onhan niitä monenmoisia muka-allergioitakin. Minua kyllä ei ole syötetty täyteen kalaa pienenä, kun allergia todettiin hetimiten. Kunpa voisinkin syödä mitävainkalaa ja mitenpaljonvaan. Se olis juhlaa!

  2. Mielenkiintoista tuo "kala allergia" tunnen monia jotka eivät vaan voi syödä kalaa, mutta luulen että heidät useat on pienenä syötetty niin täyteen sitä että ovat alkaneet inhota ja "allegoimaan"….Itse olen intohimoinen äyriäis yms. friikki ja meidän perhe myös.TV:hannele k.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating