Rikolliset ravut
Grillatut jättikatkaravut valmistuvat nopeasti ja maistuvat taivaalliselta!
Kalat ja muut vesiasukkaat ovat olleet minulla kiellettyjen ruokien listalla pienestä pitäen. Kala on ollut lapsuuden perheessä siinä määrin ärsyttävä ainesosa, että sisko-rakas avaa vesihanan vieläkin kyynärpäillään käsien ollessa kalassa.
Silloin harvoin, kun kalaa oli tarjolla, voitelin minä kaikille halukkaille leivät, ettei kalakäsillä koskettu voiveitseenkään. Voitte kuvitella sen hämmästyksen ja ilon, kun yhtenä kauniina päivänä huomasin syöneeni rapua ilman mitään oireita. Oli ilon tanssin paikka! Oli onni, että vieraan kielen sanat menivät sekaisin, vaikka siinähän olisi tietysti voinut käydä huonostikin. Siitä lähtien olen innolla tutustunut erilaisiin rapuruokiin ja maistellut siinä sivussa nokareita joitain kalojakin.
Kun laitoimme ensimmäisiä kertoja ruokaa ravuista, minulla oli rikollinen olo. Aivan kuin olisin tehnyt jotain kiellettyä ja laitonta. Nyttemmin olen päässyt kummallisista tuntemuksista ja nämä grillatut ravut ovat nousseet yhdeksi rikostoverisuosikikseni.
Grillattujen rapujen lisäksi kannattaa grilliin laittaa ainakin tämä herkut:
- Kokonaisena grillattu kukkakaali
- Hampurilaiset grillissä Välimeren twistillä
- Ribsit grillissä – täydellisten ribsien salaisuus
- 40+ loistavaa grillireseptiä
Griliruokien lisäkkeeksi suosikkini on Fenkoli-pinaattisalaatti.
Grillatut jättiravunpyrstöt
Raaka-aineet
- 20 isoa ravunpyrstöä
- 1 –1½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl suolaa
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl chilirouhetta tai tuoretta chiliä hienonnettuna
Tee näin
- Sulata tarvittaessa pyrstöt ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Sekoita öljyyn muut marinadin ainekset ja pyöräytä (käsin) pyrstöt mausteisiin.
- Varmista, että jokainen rapu saa osansa mausteista.
- Anna rapujen marinoitua jääkaapissa niin kauan kuin maltat (yön ylikin, joku kerta tartuimme toimeen jo reilun tunnin kohdalla).
- Grillaa suoralla lämmöllä muutama minuutti välillä käännellen.
- Tarjoa heti.