Tomaattiset harissapavut ja pitasipsit
Tomaattiset harissapavut pitasipseillä on superhelppo yhden astian ruoka, joka sopii arkeen tai illanistujaisiin.
Tähän reseptiin sopivat hyvin säilykepavut, nuo kuiva-ainekaapin moniottelijat. Valkopavut saavat lempeää tulisuutta harissasta ja mehevyyttä tomaateista. Uunissa paahtuneet pitakolmiot tuovat ruokaan rapeutta.
Pitaleipien sijaan voit tarjota ruoan kanssa esimerkiksi siemennäkkäriä, joka on helppo tehdä gluteenittomana. Toki myös valmiit, tarvittaessa gluteenittomat näkkileivät tai keksit sopivat hyvin.
Tomaattiset harissapavut valmistuvat noin puolessa tunnissa. Pavut, tomaatit ja mausteet kannattaa laittaa uuniin ensin 10–15 minuutiksi, ja sitten vasta lisätä kolmioiksi leikatut pitaleivät. Näin kastikkeesta tulee ihanan mehevää, ja pitasipseistä täydellisen rapeita.
Kokeile myös näitä papureseptejä:
Tomaattiset harissapavut pitasipseillä
Raaka-aineet
- 2 rkl oliiviöljyä (1+1 rkl)
- 1 prk valkopapuja (säilyke)
- 2 tomaattia
- 1 rkl harissaa
- 1 tl sokeria tai hunajaa
- noin 1/2 tl suolaa
- 1-2 pitaleipää
- korianteria tai lehtipersiljaa
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Valuta pavut ja kuutioi tomaatit pieneksi.
- Sekoita 1 rkl öljyä, pavut, tomaatit, harissa sekä suola ja sokeri uuninkestävässä astiassa.
- Paista papu-tomaattiseosta 10–15 minuuttia.
- Leikkaa sillä välin pitaleipä kolmioiksi. Halkaise kansi ja pohja erikseen, jotta saat ohuempia pitasipsejä.
- Lisää pitasipsit papu-tomaattipaistoksen päälle ja huiski päälle loput oliiviöljystä (1 rkl).
- Paista vielä 10–15 minuuttia eli kunnes pitasipsit ovat saaneet rapeutta.
- Viimeistele lehtipersilijalla tai korianterilla.
Joko seuraat Kokkipottilaa Pinterestissä? Tulee inspiroitumaan!