Maissikeitto
Maissikeitto on täyteläistä, ihanaa arkiruokaa. Keitto valmistuu nopeasti pakastemaissista.
Uunissa paahdettuja, maustettuja maisseja ja linssejä tuomaan tuhtiutta – tämä nopea keitto on valmista puolessa tunnissa!
Maissikeitto on maukas ja täyteläinen kasviskeitto, ja se syntyy helposti kotona säilytettävistä raaka-aineista. Pakastemaissia ja linssejä voi olla kotona vaikka aina – niistä saa loihdittua keiton lisäksi muitakin ruokia.
Linssit tekevät kasviskeitosta proteiinipitoisen, joten maissi-linssikeitto pitää nälkää hyvin. Maissit puolestaan tekevät keitosta kermaisen – ilman kermaa. Tämän nerokkaan keiton resepti on alunperin Tara Junkerin käsialaa.
Kokeile myös näitä helppoja ja arkeen sujahtavia keittoja:
- Meksikolainen tomaattikeitto
- Paahdettu kukkakaalikeitto
- Juustoinen perunakeitto
- 3 purkin kasviskeitto (suosikkiresepti)
Maissikeitto
Välineet
- sauvasekoitin tai blenderi
Raaka-aineet
- 400 g maissia pakaste, 2 pss
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl savupaprikajauhetta
- hieman chilirouhetta tai ks. vinkit
- 1 1/2 dl punaisia linssejä
- 1 litra vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1/2-1 limetin mehu
- suolaa maun mukaan
Tee näin
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Laita leivinpaperin päälle pellille jäiset maissit ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä savupaprikajauhe (myös chili, jos käytät).
- Paahda uunissa 10-15 minuuttia eli kunnes maissit ovat saaneet hieman väriä.
- Laita kattilaan huuhdellut linssit, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä linssit kypsiksi.
- Lisää kattilaan myös maissit.
- Soseuta keitto ja mausta limetin mehulla ja suolalla.
- Voit laittaa päälle esimerkiksi rapeaa valkosipuli chiliöljyä
Muistathan seurata Kokkipottilaa myös Instagramissa!. Tule mukaan inspiroitumaan!