Arkiruokareseptini osaksi reseptivihkoa?

Kaupallisessa yhteistyössä Sannan ruokakassi

Kun arki astui kesäloman jälkeen taloon, aloitin blogissakerran viikossa ilmestyvän arkiruokien postaussarjan, joka kulkee tuttavallisemmin nimellä arjentaklaajat. Helppoja ja nopeita mutta maistuvia reseptejä oli selvästi kaivattu; sarja on ollut tosi suosittu, ja palaute resepteistä on ollut riemastuttavan hyvää. Siksi oli ihan mahtavaa, että minua pyydettiin mukaan Sannan ruokakassin kaupalliseen kampanjaan kehittämään ruokakassiin sopiva arkiruoka.

Testasin Sannan ruokakassia keväällä ja tykästyin arjen aitoon helpotukseen. Ei pelkästään se, että joku on miettinyt valmiiksi viikon ruoat, mutta ruokakassit myös tuodaan testattuine resepteineen kotiovelle. Tuplahelpotus. Aivan kaikkia reseptejä en keväällä tehnyt tikitilleen reseptin mukaan, sillä siinä puuhassa olen aivan tavattoman huono. Mutta sehän on just parasta: vähän reseptiä mukaillen saa usein omaan suuhun parhaiten sopivaa ruokaa. Siihen kannustan aina omienkin reseptien kanssa. 

En ole tilannut kassia kevään jälkeen, vaikka nyt syksyn vauhtiviikkoina se on käynyt sen sata kertaa mielessä. Sinulla on muuten mahdollisuus saada viikon ruokakassi veloituksetta kotiisi kommentoimalla tätä postausta – lue lisää postauksen lopusta. Harmi, etten itse voi osallistua arvontaan. Sannan ruokakassivalikoima on kasvanut melkoisesti sitten kevään ja valittavana on nyt esimerkiksi vegekassi (lakto-ovo) ja gluteeniton kassi. Ruokakasseja on myös mitoitettu erikokoisille perheille. Reseptit ovat monipuolisia ja niissä huomioidaan sesonki, ja erityisesti satokautena ruokakasseissa käytetään paljon kotimaisia kasviksia. Liha ja kana ovat aina kotimaisia ja kalaruoissa seurataan WWF:n kalaopasta, josta punaisella merkittyjä kalalajeja ei koskaan käytetä.

Minua pyydettiin kehittämään resepti, joka sopisi Sannan ruokakassin filosofiaan: hyvää ja terveellistä arkiruokaa helposti. Sehän onnistuu, vähän kuin tekisi arjentaklaajaa. Tein suklaalla täydelliseksi viimeistellyn linssipadan, joka on sopivasti mausteinen ja ihan järjettömän helppo. Kaikki ainekset laitetaan vaan samaan pataan tekeytymään. Lisäkeriisi tekeytyy samassa ajassa toisessa kattilassa. Meksikolainen linssipata on ihan killerihyvää, usko vaan. Sen makumaailma on aika vahva, mutta ei lainkaan tulinen, jogurtti ja avokado sekä riisi tuovat ruokaan lempeyttä ja tasapainoa. Ja onko nyt mitään ihanampaa kuin pääruoka, jossa on suklaata. Kysyn vaan! Ruoka on gluteeniton ja se onnistuu myös täysin vegaanina, kun huomioi asian suklaassa ja lisänä tarjottavassa jogurtissa.

Pahoittelen, etten voi vielä jakaa reseptiä. Mutta jos saan riittävästi kommentteja resepti tulee osaksi Sannan ruokakassinreseptiikkaa marraskuussa. Että vink vink, kommenttiloota odottaa. Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan siis ruokakassi, kilpailun sääntöihin voit tutustua tarkemmin täällä. Ja tilaamalla ruokakassin tämän postauksen kautta, saat kassin mukana laadukkaan microplane raastimen sign up -lahjana.

Kaupallisessa yhteistyössä Sannan ruokakassi

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

54 Comments

 1. Sehän olisikin just hyvä, että aina välillä voisi tiukkoihin viikkoihin ottaa palvelun käyttöön.

 2. Arvonta on suoritettu kampanjan tuottajan toimesta. En ole vielä kuullut, ketä arpaonni suosi 🙂

 3. Kotiinkannetut ruokakassit on ehkä parasta tässä konseptissa. Tietysti kaupassa täytyy käydä joka tapauksessa, mutta isot ostokset tulevat kuitenkin ovelle.

 4. Katsotaanpas miten tässä käy 🙂 Kiva kuulla, että resepti kuulostaa herkulta!

 5. Keväästä asti ruokakasseaja on toimitettu myös tällä seudulla.

 6. Moni Etelä-Suomen tuttu on tuota Sannan ruokakassia kehunut, mutta en ollut itse hoksannut, että kassia voi tilata myös Oulun seudulla. Pitääpä testata lähiaikoina.

 7. Herkulliselta kuulostaa! Ohjetta odotellen… 🙂

  sannamaria77 at gmail.com

 8. Resepti ja ruokakassi kiinnostavat!
  Itseä kiinnostavat erityisesti kohtalaisen helpot reseptit, kun en ole kovin tottunut keittiön hengetär…
  Tiina
  Ilovetaide(@)gmail.com

 9. Kyllä kiinnostaisi ruokakassi tännekkin, helpottaisi arjen säätämistä kummasti. Linssipata ois varmasti oivallinen resepti siihen! 🙂

 10. Laskettu aika on 6.10, ja sen jälkeen olisivat arkea helpottavat ruokaratkaisut, jotta esikoinen ja mies pysyvät elossa, haha 😀
  Linssejä en olekaan pahemmin ruuissa ennen käyttänyt, paitsi riisin seassa. Kanervak[at]live.com

 11. Linssipadat maistuvat näin kylmemmällä säällä loistavasti 🙂 Olen monesti miettinyt ruokakassin tilaamista, mutta vielä en ole raaskinut. Helpottaisi kovasti tällaista ruuhkavuosiarkea, kun olisi valmiina aineet ja reseptit. mira.alaverronen[at]hotmail.com

 12. Kiva kuulla! Minäkin olen kuullut hyvää palautetta ruokakassista. Katsotaan, miten reseptin käy 😉

 13. Selvitetäänpäs tuota perhekassien kokoa! Palaan asiaan.

  Suklaalle iso sydän <3

 14. Kaakaojauhekin toimii kyllä hyvin. Mutta tietty tuollainen 50–70% suklaa tuo inauksen makeutta, mikä toimii ihan loistavati tomaattipohjaisissa ruoissa.

 15. Linssireseptit kiinnostaa näin syksyn tullen ja voi, miten ruokakassipalvelu helpottaisikaan arkea!

 16. Ompa kätevä palvelu, olisi mukava päästä testaamaan! 🙂

  henriikka123&[at]gmail.com

 17. Ihana olisi testata ruokakassipalvelu! Olen kuullut paljon hyvää siitä ja se toimisi varmasti hyvin meidän kiireisessä arjessa !

 18. Meillä oli parin viikon ajan ruokakassipalvelu käytössä ja oli niin kätevä hauskaa vaihtelua – mutta tosiaan sen verran tyyris ettei raaski perusarjessa. Viikon testaisin kyllä taas tosi mielelläni! :9
  johanna.ronkkonen[at]gmail.com

 19. Aaah kuulostaa ihanalta! Linssit ovat lemppareitani, niistä uudet reseptit kelpaa aina ja ikuisesti. Onpa kätevän oloinen palvelu tuo Sannan ruokakassi, mukana arvonnassa siis!
  ansku_66[at]hotmail.com

 20. Helpottaisikohan ruokakassi kahden kiireisen kolmekymppisen arkea? h_lammas(at)hotmail.com

 21. Tuo kuullostaa kyllä täydelliseltä kombinaatiolta! Olisi mahtava kokeilla reseptiä- varsinkin kun on helppo ja nopea. Tähän Sykyn tuomaan väsymykseen tällaiset reseptit ovat täydellisiä 🙂

  Jessica
  scorpio-222[at]hotmail.com

 22. Olisipa ihanaa päästä testaamaan viikko ruokakassia! Linssipata kuulostaa täydelliseltä koleisiin syyspäiviin!
  jasmina_emilia[at]hotmail.com

 23. No aika hienoa,pian ihmiset voivat kokoontua sun ideoiman ruoan ääreen!
  sitruunaa[at]gmail.com

 24. Olen käyttänyt ruokakassipalvelua useamman kk:n ja kokemukset lähinnä positiivisia. Hieman kun olisi halvempi jatkaisin taas. Reseptisi vaikuttaa herkulliselta, toivottavasti julkaiset sen täällä blogissakin

 25. Sannan ruokakassi olisi kyllä joskus ihana pelastus arkeen. Ja samalla pääsisi helpolla myös siinä "mitätänäänsyötäisiin"-osiossa. Mahtaakohan noita perhekasseja olla isommallekin perheelle? Aina törmää tähän Äiti,Isä ja 2 lasta hommaan…:) Kaikki missä on Meksikoon viittaavia makuja ja suklaata on tervetullutta, niin arkeen kuin juhlaankin! Nam! rasanenjohannam[at]gmail.com

 26. Kuulostaa hyvältä. Tein hetki sitten ensimmäistä kertaa meksikolaista ruokaa johon tuli kaakaojauhetta, oikealla suklaalla ois varmaan vielä parempaa.
  [email protected]

 27. Tuon uskon helposti. Kaikille sopivan ruoan keksiminen arjen viuhtivauhdissa on varmasti työlästä. Kun se meinaa olla työlästä ilman erilaisia ruokavalioitakin. Toivottavasti tämä resepti näkee vielä päivänvalon 🙂

 28. Tässä reseptissä ainekset ovat toivottavasti sellaisia, jotka löytyvät usein kaapista (riippuen tietysti maustekaapin sisällöstä, tähän tulee kolmea maustetta).

  Ihana kuulla, että helpot ja nopeat kiinnostavat! Niitä tulee tänne jatkossakin – ja samaa linjaa noudattaa Sannan ruokakassinkin reseptiikka.

 29. Se on just niin. Se "mitä tänään syötäisiin" -slogan ei ole tuulesta temmattu 🙂

  Laitathan, Jenny, vielä spostiosoitteesi, että saamme sinut kiinni voiton osuessa kohdalle.

 30. Kiitos, Maija, mieltä lämmittävästä kommentista <3
  Ihana kuulla, että Kokkipottila tuo hyvää mieltä sillekin puolen ruutua.

 31. Ongelma on juuri se, että helposti arjessa tekee niitä samoja vanhoja makaroonilastikoita. Energia ei riitä uuden ideoimiseen.Uusia pataruoka ideoita olenkin kaivannut. Plussaa gluteenittomuudesta ja vegaaniudesta. Meillä yksi teineistä on vegaani ja tälläiselle sekasyöjä mutsille kaikille sopivan ruuan ideoiminen on haastavaa.
  [email protected]

 32. Olen Jennyn kanssa tuossa yllä ihan samaa mieltä että sen ruuan keksiminen on vaikeinta, tekeminen yleensä ihan kivaa. Ihan parhaita on ohjeet, joihin ei tarvitse miljoonaa eri raaka-ainetta ja mielellään jos ne vähätkin löytyisi kaapista. Ja vielä sekin, että ruoka uppoaisi lapsenkin suuhun, olisi maukasta muttei tulista. Tykkään siitä että arjen helppoja ja nopeita ruokia löytyy helposti yhden tagin alta.
  humppalulla (at) gmail.com

 33. Linssipata on kyllä mainio arjentaklaaja 🙂 Mä oo miettinyt tuota Sannan ruokakassia meidän arjen helpottajaksi, mutta en oo saanut aikaiseksi. Musta parasta ois ne valmiit reseptit, koska se on viikon hirvein hetki kun miettii, että mitähän me syötäisiin. Se ruoanlaittaminen on sit kivempaa 😀

  Jenny

 34. Oo linssipadan reseptiä kyllä kaivattaisiin täälläkin! Kiitos kivasta, arjen keskelle hyvää mieltä tuovasta blogista 🙂

 35. Se O N ihanaa! Yksi arjen lemppareistani. Ja käytännössä kaapissa on aina tähän ruokaan tarvikkeet.

 36. Meksikolainen linssipata kuulostaa ihanalta! <3 Odottelen reseptiä täällä kieli pitkällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.