| |

Helpot quesadillat mangosta ja valkohomejuustosta

Yhteistyössä CASTELLO

Rakkaus valkohomejuustoihin taitaa kulkea meidän suvun geeneissä. Valkoinen ja pehmeä kulta on siskon vanhimman lapsen suurinta herkkua – herkku on ikuistettu myös aikoinaan kaksivuotiaan taiteelliseen piirustukseen. Minä olen samaa maata. Suonissamme virtaa ehkä valkoinen, hennosti homeinen veri.

Siksi olin aivan intona, kun CASTELLO haastoi minut kehittämään puolikuun muotoiselle valkohomejuustolleen makuparin. Lähikauppamme juustohyllyssä on ollut viikkoja krooninen kolo – pitäähän annettuun tehtävään paneutua huolella.

Kuten kaikki valkohomejuustojen myös CASTELLOn maku on parhaimmillaan reilusti huoneenlämpöisenä tai lämmitettynä. Makupaletin sävyt ja syvyydet erottuvat lämpimästä juustosta jääkaappikylmää juustoa selvästi paremmin. Nyt käytin juuston kuumassa uunissa. Viipaleet sulivat hetkessä suorastaan säädyttömän herkullisiksi.

Yhdistin valuvan kuumaan valkohomejuustoon toisen kiihkeän rakkauteni, mangon, jonka raikas makeus on upea pari suolaiselle juustolle. Kokonaisuutta täydentää uunissa rapeaksi paahtunut maissitortilla sekä mangoa maustavat limetti, chili ja korianteri.

Helpot quesadillat sopivat loistavasti pääsiäisen rentoon ruokakattaukseen. Ne maistuvat mainiosti aamiaisella tai brunssilla sekä nopeana välipalana keväthangilla hulmuamisen jälkeen. Kannettomat quesadillat valmistuvat kätevästi uunissa ja mangon voi tarvittaessa pilkkoa valmiiksi jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä.

 

 

Resepti

 

 

Helpot quesadillat mangosta ja valkohomejuustosta

4 annosta

4 valmista maissitortillaa

150 g (1 pkt) CASTELLO-valkohomejuustoa

1 kypsä mango

1 limetti

noin 1/2 tuore chili

noin 1/2 punttia tuoretta korianteria

Kuori ja kuutioi mango. Mausta mango limetin mehulla ja tuoreella chilillä. 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi juusto maissitortillojen päälle ja paista uunissa noin viisi minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja tortilla on rapeutunut reunoilta.

Leikkaa tortilla neljään osaan. Lusikoi päälle mangoa. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarvittaessa tilkalla limettimehua. Tarjoa heti.

_____

Yhteistyössä CASTELLO

2 Comments

  1. Oinamnamnammm! Me tehtiin noita tuoreella ananaksella, kun mangoa ei ollut Siwassa.. Oli hyvää!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.