#meollaanfoodlover

Marraskuu. Mikä ihana tekosyy heilauttaa päälle viltti, ladata toisen käden ulottuville porkkanatikkuja (ookoo, sipsejä) ja laskea toinen käsi puolison polvelle (ookoo, läppärille). Samalla voi hioa suunnitelmia pimeän kauden selättämiseksi – mitä sitä oikein syötäisiin?

Ihan loistava paikka suunnitelmien selkiyttämiseksi on vasta avattu Foodlover.fi, sivusto, josta olen aivan todella innoissaan. Foodlover on nimittäin ruokaan ja leivontaan keskittyvä blogisivusto, joka on kuin itsenäisten blogien yhteinen etusivu tai virtuaalinen ruokalehti, johon tulee koko ajan lisää sisältöä. Yhdestä osoitteesta käy nopeasti etsimässä nopean arkiruokainspiraation, tai jonka seurassa viihtyy pidempään syöden samalla koko kulhon tyhjäksi sip…porkkanoista. 

Ihan parasta Foodloverissa upean sisällön lisäksi on ihan oikeasti toimiva haku. Haku, jolla löytää ihan mielettömän määrän reseptejä, ideoita tai vaikka vinkkejä kakkukoristeluun. Hakusana hakukenttään ja klik – blogien arkistot ovat kätesi ulottuvilla. Foodlover on Blogiringin ja Indiedaysin yhteinen hanke, jonka rinnalle avattu Lifiepuolestaan kokoaa yhteen

hyvinvoinnista, sisustuksesta, perhe-elämästä ja muista päivän polttavista aiheista julkaistut blogikirjoituksen.

Poimin Foodloverin tarjonnasta viisi blogia, jotka aivan erityisesti innostavat ja ihastuttavat minua. Kaksi ensimmäistä viidestä valitsemastani blogista on sellaisia, jotka ovat kulkeneet matkassani vuosikausia, niin kauan kuin olen ylipäätään ymmärtänyt hakea reseptejä jostain muualta kuin tavattoman kätevästä kenkälaatikkoarkistostani. Uudistuvia, luotettavia ja joka kerta yhtä valloittavia. Kolme muuta blogia ovat minulle uudempia tuttavuuksia, blogeja, jotka ovat tuoneet valtavasti iloa, aiheuttaneet ihastumisen huokauksia ja vähän uudenlaista kutinaa mahanpohjassa. Uudet tuulet ovat aina tervetulleita! Esittelemällä nämä viisi loistavaa blogia haaastan heidät samalla (ja tietysti kaikki muutkin Foodloverit) kertomaan omat Foodlover-suosikkinsa. Kerro siis viidestä Foodlover-blogista lukijoillesi, ja merkitse postaus ja some-julkaisut aihetunnisteella #meollaanfoodlover.

Hannan soppa on kuin luotettava ystävä, joka kuitenkin yllättää jokaisella tapaamisella. Reseptit ovat takuuvarmaa ruoka-alan ammattilaisen käsialaa. Ne ovat helposti toteutettavia mutta sopivalla kierteellä kiinnostavia ohjeita, joista jokaisen voisin tehdä omassakin keittiössä – harvinaisen monta olen tehnytkin. Hannan sopan kuvat ovat ihan mielettömiä, ja sitä paitsi Hanna itse on ihanin ikinä.

Chocochilion turkulaisen Elinan vegaaniruokablogi, jonka reseptiarkisto on ehtymätön aarreaitta. Elina ei ole hurahtanut vegaaniuteen nykybuumissa, vaan on alan konkari, luottopakki, joka on kääntänyt varmasti jokaisen vegaanikiven. Reseptit ovat kekseliäitä, ja ne on helppo toteuttaa kotona. Jos haluat tutustua vegaaniruokaan, suunnista Chocoliliin. Suunnista, vaikka olisitkin sekaani.

Viimeistä murua myöten -blogissa on niin tainnuttavan ihanat kuvat, että melkein pyörryn joka kerta, kun klikkaan itseni sivustolle. Saara on superlahjakas valokuvaamisen lisäksi myös reseptiikan kehittelyssä. Pääosassa ovat todella inspiroivat kasvisruoat. Huh, mikä tyyppi!

Kiddielicious kitchen on kahden äidin englanninkielinen blogi, joka on raikas ja valloittava, vakavaa jumiutumista aiheuttava foodien päiväuni. Blogin reseptit huokuvat terveellisyyttä ja visuaalisuus on hiottu viimeistä pilkkua myöten. Ihana, i h a n a uusi Foodlover-tuttavuus.

Dr. Sugar -blogi on herkkuklinikka, jollaiselle jokaisella meillä on aina (vähän väliä) akuuttia tarvetta. Tohtorit tainnuttavat makeanhimon hauskasti ja rennolla mielellä. Tykkään!

Sellainen se Foodloveron: monipuolinen, viihdyttävä ja koukuttava. Kuten aina uusien sivustojen kanssa, on Foodloverissakin vielä pientä teknispainotteista hienosäätöä, jota koodarit takovat kuntoon koko ajan. Nappaapa seurantaan myös Foodlover Instagramissa ja Facebookissa.

ps. Kuvitukseksi laitoin kesällä pihaltamme otettuja kuvia. Kyllä se valo ja kasvukausi sieltä taas tulla tupsahtavat puolisalaa takavasemmalta.

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.