Pellosta pöytään

 

Punajuuren matka mullasta pöytään oli lyhyt, vuohenjuuston pitkä. Paahdoin punajuurilinttejä öljyllä, suolalla ja mustapippurilla maustettuina uunissa ja leikkasin päälle siivun hyvää vuohenjuustoa. Harmi, ettei raitajuuren raikkaus säily uunissa; tuoreena väritys on raikas ja pirteä, sadonkorjuuseen sopimattomasti hieman keväinenkin.

15 Comments

 1. Punajuuren ja vuohenjuuston liitto on taivaassa siunattu. Täydellistä.

 2. Melkein tavattiin! Onneksi miehesi on taitava kuvaaja, osasi varmasti rajata pois mustat silmäpussit ja muut kaunistajat;)

 3. Minäkin jäin ihastelemaan noita juurikkaita, niin kauniin näköisiä! Ja nyt mun tekisi mieli kokata jotain punajuuresta, vuohenjuustoakin löytyisi jo kaapista 🙂

 4. Kyllä hän huomasi 🙂 Onneksi olivat järjestyksessä, ei voi tietää, olisiko hän osannut ne omin nokkinensa järjestää oikein 😀

  terveisin Kotiharmi, joka ei jaksa nyt kirjautua

 5. Ihania herkkuja! Punajuuri on käsittämättömän hyvää, kun se saa kypsyä pitkään.

  Joo, sulla täytyy olla valkoista multaa! 😀

 6. Raidalliset on kyllä superkauniita. Jotain raakaruokaa pitää niistä keksiä ettei väri vajoa.

 7. Hi-hii:D Nauroin makeasti! Kyllä ne omat on, mutta totuus ei näy kun on mulle harvinainen herkku, kestolakka, pinnassa. Kynnen alla on normaalit multavanat.

 8. Punajuurireseptit on meilläkin kovassa huudossa juuri nyt.

  Ekasta kuvasta muhkeiden mukuloiden sijaan pisti silmään siistit puutarhurin kynnet! Miten kenelläkään voi näin juurestenkorjuuaikaan olla noin kauniit kynnet :-0 Vai palkkasitko kuvaan hand modelin ;-D

 9. Eiks! Raitajuuret käytän kyllä jatkossa tuoreena, ettei väritys katoa. Mielessä kiiltää joku raakakypsytetty hommeli.
  Huomasiko hän, että tämähän on vähän niinkun kuvasarja;)

 10. Ihania nuo raitajuuret! Niistä voisi tehdä korvikset ja kaulakorun 🙂 Ihan pikkuisen saattaisivat kyllä sotkea… Vuohenjuusto ja punajuuret muodostavat mahtavan liiton!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.