Ravintola Kuurna – Kruunuhaan kultakimpale

Antti-pyryn aikaan vietin muutaman päivän Helsingissä töiden merkeissä. Olin kyllä tilannut lunta, sillä toivoin brittivieraamme näkevän pääkaupunkimme lumihunnussa, mutta ei sitä nyt ihan siinä määrin olisi tarvinnut tulla. Yhden aamun aloitimme aamun pukkaamalla taksimme lumijumista. Päivä olikin elämyksellinen aamusta iltaan; illalla nautimme koko seurueemme hurmannutta ruokaa Kuurnassa.

Kuurna on miljööltään ja tunnelmaltaan ainutlaatuisen viehättävä. Pieni ravintolasali on sisustettu tunnelmallisesti ja lämminhenkisesti, kotoisasti. Kaareva katto on upea ja akustiikaltaan kovia muotoja huomattavasti miellyttävämpi. Lämmin tunnelma ja keittiön touhujen sijoittuminen vain puoliseinän taakse loi olon, että olisimme syömässä ystävien luona. Toki keittiön äänet kuuluivat salin puolelle selvästi, mutta suurin osa äänistä oli miellyttäviä.

Ja jos joku kova ääni keittiöstä kantautuikin, lupasi se vain hyvää. Ruoka oli nimittäin ensiluokkaisen herkullista. Viikoittain vaihtuva lista koostui kolmesta alku-, pää- ja jälkiruoasta sekä liitutaululle kirjoitetuista päivän herkuista. Nelihenkinen seurueemme söi lähes koko tarjolla olleen menuun valintojen mentyä mukavasti ristiin.

Alkuruokina söimme munakoisokeittoa, karitsankieli-taatelisalaattia ja saaristolaissillileipää.  Pääruokina olivat ylikypsä karitsa savojinkaali-pekonimuhennoksella, uunisiikaa lisukkeineen sekä härkäpapupyre, paahdetut kasvikset ja uppomuna. Jälkiruokia valitsimme jaettavaksemme kaksi: päärynästruudelin vaniljakastikkeella sekä nougatglacen. Jokainen pöytään tuotu ruoka oli aivan erityisen maukasta ja kehuttua. Maut olivat selkeitä, reiluja ja raaka-aineita kunnioittavia, käsityönä tehtyä makutaidetta. Suosittelen!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.