Valokuvia & reseptejä – ihana lahjaidea kevään ja kesän juhliin

Kaupallisessa yhteistyössä Ifolorin kanssa

Kun Suupaloja-esikoiskirjani pari vuotta sitten ilmestyi, sain postissa ala-asteen opettajaltani onnittelukortin ja lapsen käsialalla kirjoitetun, pienen reseptivihkosen. Olin antanut opettajalleni lahjaksi rakkaudella kokoamani reseptit. Valokuvia Nam nam -reseptivihkossa ei ollut, mutta reseptit olivat – ja ovat edelleen – täynnä tunnetta ja yhteistä iloa. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Ifolorinkanssa.

Toisenkin resepteillä rakastamisen vuosikymmenten takaa muistan. Silloin minulla oli jo tietokone ja  printteri, pienen yksiön kokoisia laitteita molemmat. Kirjoitin ja printtasin ulkomaille muuttaneelle ystävälleni nipun luottoreseptejäni. Ajatuksenani oli, että vähemmän kokkaillut ystävä saisi kipinää ruoanlaittoon, ja samalla yhteiset hetkemme olisivat mielessä ruokaa laittaessa ja syödessä.

Nyt kaikki kävi vähän helpommin, kun tein kesällä ripille pääsevälle rakkaalle nuorelle sopivan, välipaloja ja helppoja leivontaherkkuja sisältävän kirjan Ifolorin helppokäyttöisellä kuvakirja-ohjelmalla. Tein siis rippilapselle ensimmäisen oman reseptikirjan, josta on helppo tarkistaa smoothien ohje tai luntata maailman parhaan pannarin resepti. Ja sitten vuosien päästä, kun on aika jatkaa omin kantavin siivin, kirjan voi pakata mukaan omaan kotiin palana lapsuusmuistoja – makumuistot ja valokuvat ovat samassa paketissa.

Ajatuksenani on tehdä resepti- ja kuvakirja myös kotoa pian poismuuttavalle nuorelle. Se reseptikirja on hieman erilainen: Kokoan yhteen klassikkoreseptejä makaronilaatikosta sosekeittoon ja itse tehdystä jäätelöstä pasta bologneseen. Nippu sellaisia reseptejä, joilla pärjää elämän tuulissa. Reseptejä ja kuvia, joilla voi hurmata uudet ystävät uudessa kaupungissa – ja samalla hakea lohtua koti-ikävään. Reseptejä, joilla uuteen arkeen sujahtaa pala vanhaa arkea. Sama idea siis nykyaikaisessa ja paljon herkullisemmassa muodossa kuin se ystävälleni tekemäni reseptinippu. Kuvakirja resepteillä täydennettynä on mainio lahjaidea paitsi ylioppilaille ja ammattiin valmistuville myös kesän hää- ja kihlapareille.

Ifolorin ihanat kuvakirjat tekevät oman reseptikirjan kokoamisesta paitsi helppoa myös hauskaa. Reseptit voi liittää kirjaan kuvina tai tekstinä ja väliin voi laittaa kuvia yhteisistä arjen hetkistä, muistoja yhteisistä ruokahetkistä tai retkistä. Ifolorinnettisivuilla on helppo teettää tosi monenlaisia yksilöllisiä lahjoja, joissa valokuvat kertovat koko tarinan – se tarina yhdenkin kuvan voimastahan on meille kaikille tuttu. Se on hyvä huomioida, että kuvakirjat kannattaa tilata viimeistään noin 10 päivää ennen juhlia, että ne ehditään valmistaa ja lähettää hyvissä ajoin.

KILPAILU

Nyt on sinun vuorosi! Kerro, millaisella kuvalahjalla sinä ilahduttasit kevään ja kesään sankareita? Kerro vastauksesi kommenttikentässä viimeistään 14.5.2018 ja olet mukana Ifolorin lahjakortin arvonnassa (arvo 20 €). Kilpailun tarkemmat säännöt löydät täältä.

Kaupallisessa yhteistyössä Ifolorin kanssa